Szakértőink

Dr. Szabó Zoltán - Fogorvos
Dr. Szabó Zoltán

- vezető fogszakorvos 1992 - ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen
- 1997-ben Fog-és Szájbetegségek
- 2000-ben Fogszabályozás
- 2005 - ben Konzerváló fogászat és Fogpótlástan szakvizsga
- 2015- ben Master of Implantology cím a Münsteri Egyetemen.

1992-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Karán. 1997 és 2005 között szakvizsgát szereztem fog és szájbetegségekből, fogszabályozásból, konzerváló fogászat és fogpótlástanból.1993-1996 között a Heim Pál Gyermekkórház Fogszabályozás és Állcsont Ortopédiai Osztályán dolgoztam, majd 1997-2007 között a SOTE Gyermekfogászat és Fogszabályozási Klinikán. 2007-óta magánrendelőmben az Apollonia Dental Centerben várom a pácienseimet. Specialitásom a fogszabályozás, az implantátumok beültetése, csontpótlásos és sinus lift beavatkozások elvégzése, és szájsebészeti beavatkozások végzése altatásban. Kiemelt fontosságúnak tartom a szájüregi rákszűrést, rendelőmben egyedüliként használom a Velscope diagnosztikai eszközt, ami erre alkalmas. Folyamatosan járok szakmai továbbképzésekre, hogy elsajátítsam a legújabb műtét technikákat, illetve bővítsem a gyermekfogászattal kapcsolatos tudásomat.

Szakmai továbbképzések:

2009. Modern Medicina Alapítvány: Antioxidánsok jelentősége

2009. L&L Dental Central Kft.: II. Magyar Bone Management Szimpózium Budapest

2010. SZTE FOK: A dohányzás okozta megbetegedések a fej- nyak régióban

2010. SZTE FOK: A fogágybetegség etiológiája és terápiája

2010. SZTE FOK: Tudományos Továbbképző Konferencia és Update Implantologie

2010. Nobel Active Course

2011. Geistlich Biomaterials: Többszörös ínyrecessziók plasztikai sebészeti ellátása a parodontális terápiában Geistlich Mucograft anyag felhasználásával

2011. Második Szegedi Nemzetközi Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szimpózium, Implantátum- Protetikai Workshop

2011. SZTE FOK: Modern eljárások az implanológiában (SOTE)

2011. SE Parodontológiai Klinika: Helyreállító parodontális műtéti technikák

2011. SE Parodontológiai Klinika: Helyreállító parodontális műtéti technikák a gyakorlatban

2011. OnyxCeph 3TM, Cephalometric Imaging, Orthodontic Treatment, Planning Software

2012. Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika:

Bioprogresszív kezelés tervezése extractios határesetekben,

Utility ív hajlítása és aktiválása Electrodontram

Funkciós nevelés – trainerek a mindennapokban

2012. New York Dental: Damon System

2012. Nobel Biocare Symposium

2014. SOTE: Fogszabályozás, gyermekfogászat

2015. Smart Guide- Navigáció az implantológiában

2015. 3M Unitek – Hatékony felnőttkori kezelés - Class II korrektorok és önligírozó készülékek – az ideális kombináció és komplex asszimetriák klínikai kezelése

2016. Alpha Implant: Lágyrész management II.

2016. PRF Course

2017. Happy Smile – Digital word of mouth and ethical sales techniques of dentistry

 

Dr.Szabó-Páljános Dorottya - Fogorvos
Dr.Szabó-Páljános Dorottya

Tanulmányok:

- 2011-ben a Semmelweis Egyetem, Fogorvos Tudományi Kar.

2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvos Tudományi Karán. 2011. óta dolgozom az Apollonia Dental Centerben, szakterületem az általános fogászati ellátás, kivehető és fix pótlások, paradontológia, valamint az esztétikai fogászat. Kiemelkedően fontosnak tartom a szájüregi rákszűrést, mivel a vizsgálat segítségével a rosszindulatú orális tumorok még a kezdeti stádiumban felismerhetők. Emellett kellő figyelmet szentelek arra, hogy pácienseimet megismertessem szájhigiénia fontosságával, megtanítsam nekik a helyes fogmosás menetét, hiszen ezzel nagyon sok felnőtt nincs tisztában. Folyamatosan továbbképzem magam, rendszeresen olvasok külföldi tudományos publikációkat, emellett érdeklődésemet az arcesztétikai beavatkozások irányába is kiterjesztettem. Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának.

Dobor Viktória - Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
Dobor Viktória

„Minden falattal, táplálsz vagy legyőzöl egy betegséget.”

A testünk egy finom gépezet és a megfelelő üzemanyaggal kell ellátni, hogy évtizedekig szolgálni tudjon. Ha esetleg úgy érzed, tennél egy lépést egy egészséges és hosszú élet felé, akkor a következő témákkal kapcsolatban segíthetek Neked:

  •  - Szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, kezelése, diétája
  •  - Cukorbetegséggel, diétával és étkezéssel kapcsolatos kérdések, tanácsadás
  •  - Fogyókúra
Koprivanecz Magdolna - Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
Koprivanecz Magdolna

Tanulmányok

- Dietetika (PTE Dietetikai Főiskola)
- Táplálkozástudományi MSc (PTE-ETK)

Munkásság

PTE II sz.Belgyógyászati és Neprológia Klinka
ezető dietetikus, Pécsi Tudományegyetem

„Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni anyagcseréje, saját testmérete és számításba veendő betegségtörténete. A tanácsok inkább elnagyolt, általános irányvonalakat jelentenek, amelyeket követhetünk. Ezenkívül keveseknek van idejük arra, hogy részletesen átgondolják az étrendjüket. Az evés bonyolult tudomány."

Meggyőződésem, hogy a betegségek megelőzése kiemelkedően fontos életünk során. Az egészségtudat kialakítása egy élethosszig tartó folyamat. Változtatni sosem késő! A következő területeken tudok szakmai segítséget nyújtani:

  •  - egészséges táplálkozás
  •  - testkontroll és életmód változtatás
  •  - már kialakult betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint stb.) esetén étrendi tanácsok

Ha szeretnél többet megtudni ezekről a témákról, akkor segítek a gyakorlati kivitelezésben.

Dr. Darnói Tibor - Holisztikus orvos
Dr. Darnói Tibor

Tanulmányok:

1993- Általános Orvos Semmelweis Orvostudományi Egyetem

Orvos-szakmai életút

1993-ban szerezett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd hat év idegsebészeti munkát követően a gyógyszeriparban dolgozott, később letette a Háziorvosi szakvizsgát. Átfogó ismereteket szereztett a mozgásszervi betegségek, valamint a neuro-pszichiátria és a gasztroenterológia területén.
Jelentős fordulatot hozott munkájában, mikor daganatos betegekkel kezdett foglalkozni. Ennek során nem csupán a stressz szerteágazó vonatkozásaival és az immunrendszer rejtelmeivel ismerkedett meg, hanem felfigyelt bizonyos rendszeresen felbukkanó, sokak által felvetett problémákra és összefüggésekre, amelyeket a betegek említettek a konzultációk során. Mindezek nagyban hozzásegítették ahhoz, hogy rendszer-szintű értelmezésben mutatkozzon meg a különböző kórképek háttere, ami elvezetett a komplex, holisztikus terápiás csomag megszületéséhez.

Jelen aktivitás

Napjainkban személyes és csoportos keretek közt tart holisztikus konzultációkat, melyek során felfedi a testi-lelki-szellemi folyamatok hátterét, miként őrizhető meg vagy állítható helyre az egyensúly, mely nélkül a gyógyulás nem érhető el. A klasszikus medicina és az alternatív gyógymódok ötvözésével, gyakorlati útmutatóval, személyre szóló komplex terápiás javaslattal segít a gyógyulás útjára lépni.
Több, mint tizenöt évvel ezelőtt kezdett előadásokat tartani. A különleges témákat, a rengeteg információt igyekszik élményszerűen, gazdagon illusztrálva, gyakorlatokkal fűszerezve bemutatni.

Dr. Hegedűs Zoltán - Szülész-nőgyógyász
Dr. Hegedűs Zoltán

Dr. Hegedűs Zoltán vagyok. Gimnáziumi tanulmányaimat Komárnoban végeztem. 1997-ben a Komensky Egyetem orvosi karán diplomáztam. A komáromi kórház nőgyógyászati és szülészeti osztályán, valamint nőgyógyászati magánrendelőmben dolgozom. A nőgyógyászat területén két szakvizsgával rendelkezem.
Fontosnak tartom, hogy a nők tájékozottak legyenek az őket érintő egészségügyi problémákat illetően, írásaimmal ebben próbálok segíteni. 

Dr. Olajos Attila - Belgyógyász, gasztroenterológus, üzemorvos
Dr. Olajos Attila
A dietetika és a táplálkozástudomány már gyerekkorom óta érdekel. Ebben közrejátszik, hogy szüleim orvosok, édesanyám gyerekorvos-belgyógyász, édesapám pedig szülész-nőgyógyász, rákkutató. Tudásom nap mint nap alkalmazom, folyamatosan figyelemmel kísérem az aktuális kutatásokat, szakirodalmat, emellett rendszeresen részt veszek tudományos konferenciákon, hogy naprakész információkkal tudjak szolgálni a hozzám fordulóknak. Hiszem, hogy a megfelelő táplálkozás, a sport,  a kiegyensúlyozott alvás, és a  lelki egyensúly összességében járul hozzá a megfelelő egészségi állapot hosszú távú fenntartásához.
Úgy gondolom, hogy a jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti a páciensei érdeklődését a diéta és a testkultúra iránt. Ha az orvosok nem lesznek táplálkozási szakértők, akkor a táplálkozási szakértők lesznek az új orvosok. Ez egy nagy kihívás, de úgy gondolom, hogy a háziorvosok, a táplálkozástudományi szakemberekkel karöltve, irányt tudnak mutatni a jövő pácienseinek.
Dr. Podlupszki Csaba - Gasztroenterológus
Dr. Podlupszki Csaba

Született: 1971.12.07.

Tanulmányok:

- 1991-1997 - pozsonyi Komenský egyetem orvosi kar
- 2000 - ben szakvizsga belgyogyászat
- 2004 - tól gasztroenetrologiai szakorvos

1971.12.07-én születtem Párkányban. Alapiskolai tanulmányaimat Párkanyban végeztem, majd a gimnáziumot a pozsonyi Duna utcai magyar nyelvű gimnáziuban folytattam. 1991 - tol a pozsonyi Komenský egyetem orvosi karát látogattam, majd 1997-ben sikeresen el is végeztem. 1997- tol 2003 -ig a komáromi kórház belgyógyászatán dolgoztam, s közben 2000 - ben sikeresen szakvizsgáztam belgyógyászatból. 2003 - tól máig gasztroenetrologiai szakrendelőmben dolgozom, 2004 - től mind gasztroenetrologiai szakorvos,ekkor szakvizsgáztam gasztroenterologiabol. 2006 es 2009 között heti 1 alkolommal az esztergomi kórházban is szakrendeltem, mint gasztroenetrologus.
Petrás Gabriella - Újságíró
Petrás Gabriella

Petrás Gabriella vagyok,  a szórakoztató írás és az egészséges életmód elkötelezett híve. Az írás szeretetét az anyatejjel együtt szívtam magamba, majd Magyarország legnagyobb kiadójánál, a Central Médiacsoportnál a szakma által elismert, neves újságíróktól leshettem el a szakma csínját-bínját.

Varró Tina - Gyógytornász
Varró Tina

Tanulmányok

- Gyógytornász diploma, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
- Physiotherapy (Semmelweis Egyetem ETK)
- Fizioterápia Msc (Semmelweis Egyetem)

Gyógytornász diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szereztem, ahol jelenleg a mesterképzés hallgatója vagyok. Diplomám megszerzése óta folyamatosan az ismereteim bővítése a célom, főként a sportrehabilitáció tartozik, valamint a manuálterápia, ami hatékony segítséget nyújt a panaszok gyors megoldásában.
Szeretnék segítséget nyújtani az embereknek a leggyakoribb mozgásszervi problémák megoldási lehetőségeiben, valamint természetesen a prevencióban és ergonómiában egyaránt.

Közösségi Hozzászólások

Friss cikkeink

Más témában

Közösség

„Amiről az élelmiszeripar mélyen hallgat...”

Közösség Ha ezt az infót egy hónappal előbb olvassa, akkor mostanra már fél kilóval kevesebb vegyszert vitt volna be a szervezetébe…
10+1 élelmiszer titok, amit mindenképp ismernie kell!
10+1 TITOK

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT