Szakértőink: Dr. Olajos Attila
Belgyógyász, gasztroenterológus, üzemorvos

Dr. Olajos Attila
A dietetika, és a táplálkozástudomány már Gyerekkorom óta érdekel, ebben közrejátszik hogy szüleim orvosok, édesanyám gyerekorvos belgyógyász, édesapám pedig szülész-nőgyógyász, rákkutató. Tudásom nap mint nap alkalmazom, folyamatosan figyelemmel kísérem az aktuális kutatásokat, szakirodalmat és rendszeresen részt veszek tudományos konferenciákon, hogy naprakész információkkal tudjak szolgálni a hozzám fordulóknak, a megfelelő táplálkozás, a megfelelő sport,  a kiegyensúlyozott alvás, és lelki egyensúly összességében járul hozzá a megfelelő egészségi állapot hosszú távú fenntartásához. 
Sajnos, a mai élelmiszerek sokat veszítettek beltartalmi értékükből, így nem mindegy milyen eredetű, származású terméket fogyasztunk, akár táplálékról, akár táplálékkiegészítőről beszélünk. A mai orvosoknak  jártasaknak kell lennie a táplálkozástudományban. A  jövő orvosa nem orvosságot fog felírni  olyan felkelti a páciensei érdeklődését a diéta test kultúra iránt. Ha az orvosok nem lesznek táplálkozási szakértők, akkor a táplálkozási szakértők lesznek az új orvosok. Az orvosnak hatalmában van az a képesség, hogy megmutassa a betegnek a betegség okát, és a megelőzés módját. Ez egy nagy feladat háziorvosoknak, de úgy gondolom, hogy a háziorvos, és a táplálkozástudományi szakember, közös tudásukkal együtt, irányt tudnak mutatni a jövő pácienseinek.

Közösségi Hozzászólások

Friss cikkeink

Más témában

Közösség

„Amiről az élelmiszeripar mélyen hallgat...”

Közösség Ha ezt az infót egy hónappal előbb olvassa, akkor mostanra már fél kilóval kevesebb vegyszert vitt volna be a szervezetébe…
10+1 élelmiszer titok, amit mindenképp ismernie kell!
10+1 TITOK

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT