Szakértőink: Dr. Olajos Attila
Belgyógyász, gasztroenterológus, üzemorvos

Dr. Olajos Attila
A dietetika és a táplálkozástudomány már gyerekkorom óta érdekel. Ebben közrejátszik, hogy szüleim orvosok, édesanyám gyerekorvos-belgyógyász, édesapám pedig szülész-nőgyógyász, rákkutató. Tudásom nap mint nap alkalmazom, folyamatosan figyelemmel kísérem az aktuális kutatásokat, szakirodalmat, emellett rendszeresen részt veszek tudományos konferenciákon, hogy naprakész információkkal tudjak szolgálni a hozzám fordulóknak. Hiszem, hogy a megfelelő táplálkozás, a sport,  a kiegyensúlyozott alvás, és a  lelki egyensúly összességében járul hozzá a megfelelő egészségi állapot hosszú távú fenntartásához.
Úgy gondolom, hogy a jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti a páciensei érdeklődését a diéta és a testkultúra iránt. Ha az orvosok nem lesznek táplálkozási szakértők, akkor a táplálkozási szakértők lesznek az új orvosok. Ez egy nagy kihívás, de úgy gondolom, hogy a háziorvosok, a táplálkozástudományi szakemberekkel karöltve, irányt tudnak mutatni a jövő pácienseinek.

Közösségi Hozzászólások

Friss cikkeink

Más témában

Közösség

„Amiről az élelmiszeripar mélyen hallgat...”

Közösség Ha ezt az infót egy hónappal előbb olvassa, akkor mostanra már fél kilóval kevesebb vegyszert vitt volna be a szervezetébe…
10+1 élelmiszer titok, amit mindenképp ismernie kell!
10+1 TITOK

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT