head

3 egyszerű tipp, hogy elkerülje a bélgyulladást

3 egyszerű tipp, hogy elkerülje a bélgyulladást
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Betegségek

A divertikulitisz, más néven a bélgyulladás gyakori civilizációs betegség, a kialakulásához hozzájárulhat a rostszegény táplálkozás: ha nem tartalmaz elegendő rostot az étrendünk, nagy eséllyel jelentkezhet székrekedés. Ilyenkor a szervezet nem képes a tisztulásra, és a bélrendszerben pangó ételmaradványok könnyen fertőzéseket és bélgyulladást, vagyis divertikulitiszt okozhatnak. Néhány életmódbeli változtatással azonban rengeteget tehetünk azért, hogy megelőzzük, illetve enyhítsük a már kialakult tüneteket.

Rostok a megelőzésért

Nemcsak nagyobb eséllyel kerülhetjük el a betegséget, de a már meglévő lgyulladást is enyhíthetjük, ha a rostokat zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű pékáruk formájában visszük be szervezetünkbe. Ha arra is figyelünk, hogy magas E-, C-vitamin és cink tartalmú ételeket együnk, tovább erősíthetjük a szervezetünket.

Joghurt a védelemért

Ha antibiotikum kúra után vagyunk, különösen ajánlott a joghurt fogyasztása, ugyanis az agresszív gyógyszerek nem csak a káros, de a hasznos baktériumokat is elpusztítják, amelyek a bélrendszerünket védik a kórokozóktól. A natúr joghurt sokat lendíthet szervezetünk védelmi vonalainak újraépítésében.

Folyadék a tisztításért

Az étkezés mellett ugyanolyan fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal lássuk el a szervezetünket. Főként a teát, az ásványvizet és a frissen préselt gyümölcsleveket részesítsük előnyben. Legalább napi 2 liter folyadékot fogyasszunk, így fellazítjuk a székletet, megkönnyítve a bélsár kiürülését a belekből.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!