head

Súlyos betegség leküzdésében is segíthet a béltisztítás

Pál Zsuzsa megoldások után kutatott a neten, így talált rá a béltisztító kúrára.
Pál Zsuzsa megoldások után kutatott a neten, így talált rá a béltisztító kúrára
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Vélemények

Ha valaki, akkor Pál Zsuzsa pontosan tudja, milyen dolgokra képes a béltisztító kúra. Az asszony minden tőle telhetőt megtesz a saját gyógyulásáért, és nemcsak beszél róla. Noha egy súlyos betegséggel kell együtt élnie, egy percre sem vesztette el az optimizmusát és derűlátását.

Azonnal feltűnt, hogy nem merül el az önsajnálatban.

Nincs betegségtudatom, inkább a gyógyulásra fordítom az energiámat. Az egyik egészségügyi problémával, az aranyeres panaszokkal 1992 óta küzdök, a másikkal, a mellrákkal 2016 óta.

25 év rengeteg idő. Gondolom, lelkileg is megviseli a folytonos küzdelem.

Már egész jól viselem. Korábban nagyon sok gondot okozott a krónikus aranyérgyulladás, de a neheze inkább az operációt követően jött. Akkoriban még eléggé kezdetleges műtéti technikák voltak, sajnos nem lett sikeres beavatkozás. Mivel gondot okozott a WC-re járás, elkezdtem szorongani. Aztán már féltem elmenni a toalettre, és krónikus székrekedésem lett.

Mi idézte elő a betegséget?

Valószínűleg hajlamom van rá. 21 évesen szültem az első gyermekem, már akkor előjött az aranyér. Fiatal voltam, és azelőtt még soha nem hallottam arról, hogy ilyesmi létezik. A második szülés csak rontott a helyzeten. '92-ben aztán megoperáltak.

Említette, hogy a műtét nem volt sikeres.

Egyrészt balul sült el, másrészt nem oldotta meg a gondjaimat. 10 évvel később aranyeres rohamok kínoztak, fokozottan jelentkeztek a tünetek. Előfordult, hogy majdnem műtéti úton kellett eltávolítani a beleimből a megkeményedett székletet.

Nagyon fesztelenül mesél a problémájáról.

Nem volt ez mindig így. Az emberek kerülik ezt a témát, a mai napig tabunak számít. Családon belül sem szokás beszélni róla. Mintha a beleink nem is hozzánk tartoznának.

Az aranyeres roham után jött a béltisztító kúra gondolata?

Egyszer sem ugráltam örömömben, amikor proktológushoz kellett mennem. Szerettem volna elkerülni egy újabb drasztikus beavatkozást, és valahogy saját magamon segíteni. 2013-ban elkezdtem megoldások után kutatni a neten, így találtam rá a Clean Inside béltisztító kúrára.

Mit várt tőle?

A proktológus azt mondta, hogy minden olyan megoldás segíthet, ami könnyebbé teszi a székletürítést. A Clean Indside rost és a Slim Tea együttes használata meghozta a kívánt hatást, egy hét elteltével már határozott javulás mutatkozott. Ezzel párhuzamosan mentális megkönnyebbülést is éreztem, sokat oldódódott a szorongás. 2013 óta 3 havonta elvégzem a béltisztító kúrát, tavaly december óta a méregtelenítő kúrával közösen.

A béltisztítás után idejét érezte a méregtelítésnek is?

2016-ban mellrákot diagnosztizáltak nálam. Egy világ omlott össze bennem, amikor a tüdőmön és a májamon is foltokat találtak. Szerencsére nem volt szó áttétről, az elváltozások utóbb ártalmatlannak bizonyultak. Sugárkezelést kaptam, és utána szerettem volna megtisztítani a szervezetemet a mérgektől. Együtt álltam neki a béltisztító és a méregtelenítő kúrának. Talán ennek köszönhető, hogy nem voltam rosszul a sugárkezelés után, megnőtt az étvágyam, híztam, és a vérképem is tökéletes lett. A háziorvosom pártolja ezt a módszert, nekem pedig jó a közérzetem. A családom szintén szorgalmazza a két kúrát, előfordult, hogy ajándékba kaptam tőlük.


Rendszeres béltisztítás az egészségünkért

A béltisztítás mindenkinek ajánlott, évente minimum kétszer, de akár gyakrabban is elvégezhető, hogy szervezetünk fellélegezhessen, és védve legyen a betegségekkel szemben. A béltisztítás házilag is kivitelezhető.

Nem elég, ha csak kívülről tisztálkodunk

Testünket számtalan termékkel ápoljuk és tartjuk karban. Minden nap tisztálkodunk, fogat mosunk, haj- és arcpakolást használunk, bőrünket különböző krémekkel hidratáljuk, de még hosszasan sorolhatnák.

Szervezetünk belső tisztasága azonban sokak számára még mindig nem olyan fontos, pedig a rendszeres és hatékony béltisztítás nem csak a megelőzésében és a kellemetlen tünetek megszüntetésében, de komolyabb betegségek gyógyításában is szerepet játszhat.

A béltisztítás elvégzése segít megőrizni testünk és szellemünk egészségét, és elkerülni betegségeket. Ha nincsenek panaszaink, megelőzésképpen, de ha már megjelentek a kellemetlen tünetek, akkor ezek megszüntetése érdekében. A béltisztítás gyógynövényekkel is elvégezhető, de van hatékonyabb módja.

Miért elengedhetetlen a béltisztítás?

A szervezetünkbe kerülő táplálékokban található méreganyagok, és az emésztés során keletkező salakanyagok egy része felhalmozódik a vastagbélben.
Elvileg képes lenne egyedül megbirkózni a toxinokkal - hiszen ez elengedhetetlen az egészséges működéséhez-, de manapság annyi méreganyaggal találkozunk rendszeresen, ami nem tud kiürülni a testünkből külső segítség nélkül.

Ha lerakódnak le a mérgek és a salakanyag az emésztőrendszerben, elsősorban a bélfal nyálkahártyáján, az hosszú távon a bélműködés zavarához vezet. A tápanyagok nem hasznosulnak megfelelően, a bélflóra egyensúlya is felborul, ami közvetlenül befolyásolja az immunrendszer működését. Ez az oka annak, hogy a vastagbéltisztítás hatására testünk védekezőképessége jelentősen javul.

via GIPHY

Használja a panaszok megjelenése előtt

A béltisztítás segít a méreg- és salakanyagok miatt jelentkező zavaró tünetek kialakulásának megelőzésében, és a panaszok enyhítésében vagy megszüntetésében is.

Mindenképpen gondoljunk a béltisztítás elvégzésére krónikus hasmenés és szorulás, visszatérő puffadás, szájszag, pattanásos bőr, gyakori hasfájás, koncentrációs zavarok, rossz közérzet, levertség, ok nélküli fáradékonyság esetén. Ajánlott akkor is, ha sokszor kapunk el olyan fertőzéses betegségeket, mint az influenza, a megfázás, a bőrfertőzések, a nátha vagy az allergia, mert a béltisztítás a méreganyagok eltávolításával az immunrendszert is erősíti.

Paraziták ellen is hatásos

Amikor szervezetünkben felhalmozódnak és lerakódnak a méreganyagok, salakanyagok, a tápanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni és hasznosulni, ami tápanyaghiány kialakulásához vezet. A méreganyagokon kívül a salakanyagban megbújó paraziták jelenlétének is hasonló hatása van: az élősködők felfalják szervezetünk elől a tápanyagokat, emiatt hiánybetegségek alakulnak ki, ráadásul anyagcseréjük során toxinokat termelnek. Ellenük is kitűnő megoldás a béltisztítás: amellett, hogy helyreállítja az emésztést, az élősködőket is kiűzi szervezetünkből. Ezek közvetlen okozói lehetnek az ott kialakult daganatos betegségeknek, a béltisztítás a vastagbélrák kockázatát is csökkentheti.                                                 

Melyik a legjobb béltisztító?

A béltisztítás elvégzésére kizárólag minőségi béltisztító programot használjunk. Ehhez azonban néhány fontos szemponttal tisztában kell lennünk. Válasszunk teljes, a béltisztítás minden aspektusára kiterjedő béltisztító kúrát, ami a belek tisztítása mellett a méregtelenítésről, a tápanyagok pótlásáról, a bélflóra helyreállításáról és az élősködők eltávolításáról is gondoskodik.


Béltisztítás: hogy a külsőnk is szebb legyen

Külsőnket is megújítja az időnkénti béltisztítás

A béltisztítást szépségápoló jelleggel is megejthetjük. Egy alapos belső „nagytakarítás”ragyogóvá teszi a bőrt, élettelivé varázsolja a hajat, hiszen elvégzésével megszűnnek a rossz anyagcsere miatt kialakuló hiányállapotok.

Béltisztítás házilag

Biztosan eljött a béltisztítás ideje, ha annak ellenére fakó a bőrünk, töredezett a hajunk, hogy mindent megteszünk a szépségünk érdekében. Itt nem csupán a jó minőségű, kemikáliáktól mentes kozmetikumokra gondolunk, hanem szervezetünk megfelelő táplálására is.

Azonban hiába fogyasztunk tápanyagokban gazdag ételeket, ha a szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen nyomelemek és vitaminok nem érik el céljukat, azaz a belekben lerakódott a méreg- és salakanyagok akadályozzák a megfelelő felszívódásukat. Így olyan tápanyagoktól fosztjuk meg magunkat, melyek létfontosságúak lennének a testünknek, ezért különféle hiányállapotok lépnek fel. Ennek megszüntetésére alkalmas a hatékony béltisztítás. A béltisztító kúra házilag is könnyen kivitelezhető, ajánlott időtartama három hónap, ez elegendő ahhoz, hogy megszűnjenek az emésztési és székletürítési problémák.

Így jelez a testünk

A toxinok és a belekben megrekedt salakanyagok miatt „elfáradt” emésztőrendszer külső tünetei közé tartozik a pattanásos, gyulladt, fakó és élettelen bőr, a töredezett, ritkuló, fénytelen haj, a rossz minőségű körmök, súlyosabb esetben a makacs gombás köröm- és bőrfertőzések.

A testünket szennyező antibiotikumok, hormonok, szintetikus adalékanyagok, a mesterséges alapanyagok, illetve növényvédő szerek nagy részét sajnos táplálkozással visszük be, előbbieket például a tehéntejjel, míg utóbbiakat azokkal a zöldségekkel és gyümölcsökkel, amik az egészségünket hivatottak szolgálni. Toxinok azonban nem csak az ételeinkből kerülhetnek a szervezetünkbe, gondoljunk csak a fokozódó környezetszennyezésre, esetleg a különféle tisztítószerekre.

A fent említett, kellemetlen bőr- és hajtünetek mellett a béltisztító programmal számos súlyosabb egészségügyi problémát is elkerülhetünk, illetve visszaállíthatjuk szervezetünk működésének egyensúlyát.

A béltisztítás javítja az anyagcserét. Ezáltal megszüntethetők, és megelőzhetők a rossz anyagcsere miatt kialakuló hiányállapotok, és az ezek hatására jelentkező panaszok. A vastagbélben felhalmozódó mérgek és a salakanyagok felborítják az immunrendszer működését közvetlenül befolyásoló bélflóra egyensúlyát, de az alapos béltisztítás hozzájárul a bélflórát felépítő jótékony, probiotikus baktériumok elszaporodásához, ezáltal a bélflóra helyes működéséhez

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!