head

Veszélyes adalékanyagok: Ön megenné a cipőkrémet és a tűzoltóport?

Veszélyes adaléknyagok: melyek ezek, mit okoznak?
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Emésztés

Csomósodásgátlók, állagstabilizálók, sűrítők, térfogatnövelők és mesterséges színezékek: ezek azok a veszélyes adalékanyagok, amik, ha nem figyelünk felhalmozódnak a szervezetünkben. Megszabadulni tőlük csak egyetlen módon lehetséges, ez pedig a méregtelenítés.

Ezekkel, a gyógyszerekkel, vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel bevitt veszélyes adalékanyagok szinte minden nap kapcsolatba kerülünk, a gond az, hogy sokan ezekről még csak nem is tudnak. Pedig felettébb veszélyesek, szép lassan felhalmozódnak a szervezetünkben, egy idő után pedig a méregtelenítő szerveink képtelenek megbirkózni velük. Ez emésztési zavarokhoz vezet, fáradtak leszünk, károsodik a bélflóránk, bőrproblémák és hajhullás jelentkezik, nem ritkán fejfájás, allergiás tünetek és még sorolhatnánk. A kémiai úton előállított vitaminok hosszas szedése egyenes út a gyomor- és veseproblémákhoz, érdemes tehát alaposan tájékozódni arról, hogy mit veszünk be.

Néhány elrettentő példa

A magnézium-sztearát töltőanyagként, valamint térfogatnövelőként számos gyógyszerben, kapszulában megtalálható és károsítja a sejtmembránt, az ízfokozóként használt mononátrium-glutamát végtagfájdalmat okozhat, okolják bizonyos idegrendszeri megbetegedésekért, bár tudományosan nem igazolt. A gyógyszerek felületének fényesítéséhez használt karnaubaviaszt alapesetben a cipőkrémekbe teszik, míg a fogkrémekben, drazsékban, kozmetikumokban, naptejekben található titán-dioxid képes felgyűlni a különféle szervekben, ezért rákkeltő. A magnézium-foszfát kalcium-megkötő képessége miatt a szervezetből kalciumot von el, ezt a veszélyes adalékanyagot egyébként táplálékkiegészítőkbe teszik, de tűzoltó porként is alkalmazzák.

Mi a megoldás?

A már felszívódott veszélyes adalékanyagokat méregtelenítéssel távolíthatjuk el a szervezetünkből. Válasszunk oly méregtelenítő programot, amely megszabadítja a májunkat a méreganyagoktól, nehéz fémektől. Segíthet a léböjtkúra is, ami otthoni méregtelenítés és vastagbéltisztítás egyik hatékony módja. Ha nem így teszünk, a testünkben lerakódott mérgek negatív hatással lesznek a bélflóránk állapotára, károsan hatnak az idegrendszerre és a nyirokrendszerre, hajlamosítnak a daganatos betegségekre, felhalmozódnak a szervezetünkben, főként a májunkban.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!