head

7 érv a banán mellett!

A vérnyomást is csökkenti a banán
Minél több a barna folt a héján, annál érettebb a banán
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Emésztés

Vágyserkentő, elűzi a rosszkedvet, felpörgeti az anyagcserét és még másnaposságra is használhatja! Önmagában vagy nyári gyümölcsökkel kombinálva, a banánból bárki egészséges finomásokat készíthet.

Anyagcsere pörgető

A banán könnyen emészthető és magas rosttartalma a cukor lebontásában, magas keményítő tartalma pedig a zsírok feldolgozásában van hathatós segítségünkre. Így a banán nem köszön vissza zsírpárna formájában, ha megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról is gondoskodunk.

Másnaposság ellenszere

Magas káliumtartalma miatt segít a szervezet helyreállításában és a kiszáradás tüneteit is enyhíti, amelyet az alkohol okozott. Emellett ha az idegesség napi rutinunk, jó tudni, hogy a banán vérnyomáscsökkentő hatással is bír.

Energiaitalt helyettesítő

Edzés előtt, vagy egy megerőltetőbb munkanapra készülve együnk meg 1-2 banánt! Magas gyümölcscukor-tartalma segíti a koncentrációt és a szervezetet energiával látja el úgy, hogy utána nem zuhan vissza a vércukorszint.

Gigantikus ásványi anyag raktár

Banánt fogyasztva annyi ásványi anyaghoz és vitaminhoz juthatunk hozzá, hogy még felsorolni is sok: gazdag vasban, jódban, foszforban, káliumban és magnéziumban, valamint A-,B-,C-,U- és E-vitamint tartalmaz.

Vágyébresztő

Ha szeretné felébreszteni párjában az alvó oroszlánt, készítsen olyan desszertet, amihez banánt használ, ugyanis a banánban olyan enzimek találhatóak, amelyek a férfi nemi szerv működését igen látványos módon serkentik.

A jókedv forrása

Nemcsak a színe és az illata, de a benne található nyomelemeknek köszönhetően hangulatunk javulhat és a feszültségnek is búcsút inthetünk a B-vitamin stressz ellenes hatásának köszönhetően. A banán enyhíti a depressziót és a nyugodtabb alváshoz is hozzásegít.

Bélproblémáink gyógyírja

Ha hasmenés kínozza, együnk banánt, ugyanis ápolja a bélrendszert, segít pótolni a dehidratált szervezetből kiürült vitaminokat és az ásványi anyagokat. De nemcsak hasmenésre, hanem székrekedésre is kiváló a magas rosttartalma miatt. Emellett kitűnő lúgosító és enyhíti a gyomorfájást is.

Keverjük smoothie-ba, dobjuk fel vele a reggeli zabkásánkat, készítsünk belőle fagylaltot, a lényeg, hogy heti 1-2 alkalommal iktassuk be étrendünke  a banánt.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!