head

Idegességtől szenved? Nyugtassa meg magát ginszenggel!

idegesség
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Életmód

Idegesség gyötri? Hányingerrel és gyomorgörccsel küzd? Nem tud aludni? Nyugtatók helyett részesítse inkább előnyben a természetes megoldásokat, tegyen egy próbát a ginszenggel!

A testet is megbetegíti

Az állandó idegesség, a szorongás, a pánikrohamok és az alvászavar hosszú távon negatívan befolyásolják az életminőséget, szép lassan olyan tüneteket okoznak, mint izomgörcsök, szédülés, látászavarok, fülzúgás, étvágytalanság vagy nassolás, illetve mértéktelen evés. Az folyamatosan idegességtől szenvedő emberek egy idő után kimerültnek, fáradékonynak érzik magukat, állandósuló emésztési zavarok, hasmenés, székrekedés, fejfájás, illetve bőrproblémák és hajhullás jelentkezhet náluk, ráadásul nagyobb az esélyük a magas vérnyomásra, továbbá a szív-és érrendszeri betegségekre. Az idegesség ellen felírt nyugtatók azonban a hamar függőséget okozhatnak, ezért a gyógyszerek helyett inkább az alternatív megoldásokra kell törekedni. Érdemes segítségül hívni a ginszenget, ami nem csak elűzi az idegességet, de erősíti az immunrendszert, tisztítja a májat és a vastagbelet, sőt, javítja az anyagcserét.

Érvek a ginszeng mellett

Ha az idegességtől és a vele járó kellemetlen tünetektől szabadulni szeretne, akkor a ginszeng biztosan segít önnek, hiszen nem csak fokozza a fizikai és a mentális teljesítményt, de feltölt energiával, elűzi az álmatlanságot, emellett enyhíti a depressziót. Különlegessége, hogy ösztönzi a jó hangulatért is felelős endorfin termelődését, ezért kiváló idegesség elleni gyógynövény.
A ginszenget idegrendszeri problémákra is lehet alkalmazni, főként memóriavarokra, fogyasztása nem csak idegesség ellen javallott, hiszen befolyással van a hipotalamusz és a hipofízis működésére, nagymértékben csökkenti a kortizon, más néven stresszhormon termelődését. A ginszeng tehát az idegsség leküzdésének egyik természetes segítője, de jó fáradtság és kimerültség ellen.

Plusz egy tipp idegesség ellen:

A University College of Cork kutatói egereken végzett kísérletek után úgy vélik, hogy megkérdőjelezhetetlen kapcsolat van a probiotikus baktériumok és az agy neurokémiai működése között, vagyis a probiotikus baktériumok hiánya neurokémiai betegségeket – idegességet, szorongást, pánikrohamokat, depressziót – válthat ki. Ha ez így van, akkor a megfelelő probiotikus baktériumokat tartalmazó probiotikumok fogyasztásával enyhíthető az idegesség is.

Forrás:
http://www.pnas.org/content/108/38/16050

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!