head

Baba mama egészség | probiotiokum szoptatáskor

Baba mama egészség | probiotiokum szoptatáskor
Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Probiotikumok

Dr. Alan Greene szakorvos, aki a The New York Times, a The Today Show, a The Good Morning America  médiás csatornák által sokak számára ismert, kimagaslóan támogatja a probiotikumok szoptatáskor való pótlását. Nagyon sok vizsgálat kimutatta a probiotikumok előnyeit, melyek a baba és a mama egészséges immunrendszerének fenntartásában munkálkodnak.

„Nemcsak anyatejen keresztül biztosítható a probiotikum a csecsemő számára , hanem közvetlenül adható valamely készítmény formájában is.” – olvasható Dr. Alan Greene szakorvos nyilatkozatában.

Sem a szoptatás ideje alatt, sem a későbbiekben nem lehet elkerülni a méreganyagok bejutását a szervezetbe. A kártékony baktériumok sajnos szinte minden ételben megtalálhatóak, merthogy a káros adalékanyagok, és a vegyszerrel kezelt zöldségek-gyümölcsök, valamint a víz is mérgeket hordoznak. Ezért a probiotikum szoptatáskor is erősen ajánlott. A jótékony baktériumok megerősítik a baba és a mama immunrendszerét, mindemellett, amikor a baba antibiotikumos kezelésben részesül, a probiotikumok szoptatáskor is segítségükre lehetnek. A bélflóra egyensúlya a probiotikumok folyamatos szedése mellett tartható meg. A baba és a mama egészsége a szoptatási időszakban is épp olyan fontos, mint a várandóság alatt. Az egészségi állapot hatást gyakorol a baba fejlődési szakaszaira. A probiotikumok szoptatáskor többféle úton pótolhatóak. A savanyított tejtermékek fogyasztásával ugyan juttathatunk probiotikumokat a szervezetbe, de érdemes azt is megjegyezni, hogy nem megfelelő mennyisségben. A mai modern világnak köszönhetően sajnos egyre gyakoribb a laktózérzékenység, illetve azon emberek száma, akik étkezési szokásaik miatt nem fogyasztanak állati eredetű tejtermékeket. A probiotikumok szoptatáskor valamely kapszulás készítmény által érik el legjobban jótékony hatásaikat.

Mitől függ a jó probiotikum készítmény?

az európai ember bélrendszerében leggyakrabban elõforduló 10 probiotikumot tartalmazza. (a legtöbb készítmény sajnos csak 1–5 probiotikumot tartalmaz)

8 milliárd jótékony, élő baktériumot biztosít a mama és a baba számára

A Swiss Probiotix természetes összetevőinek köszönhetően egészséges készítmény, nem génkezelt, és megfelel a vegetáriánus étrendnek.

 Az optimális probiotikum kiválasztására Dr. Alene Greene szakorvos is felhívja a mamák figyelét.   Probiotikumok szoptatáskor   „Az egészséges és változatos bélbaktériumok egészségesen tartják a szervezetet. Ezért a probiotikumok szoptatáskor erősen javasoltak”- írja Dr. Greene szakorvos. A probiotikumok szoptatáskor segítik az emésztési folyamatok normális működését, erősítik a baba és a mama immunrendszerét, ami azért is nagyon fontos, mert az immunrendszer normális funkcionálásával számos betegség kialakulását elkerülhetjük. A probiotikumok szoptatáskor továbbá segítik a vitaminok termelődését, ami elengedhetetlen minden baba és gyermek egészséges fejlődéséhez. Érdemes azt tudni, hogy probiotikumok hiányában felboruló hüvelyflóra és az ezekkel járó fertőzések akadályozzák a teherbeesést. Azok a mamák, akik a várandóság alatt már elkezdik pótolni a probiotikumokat, segítik a születendő gyermek egészségi állapotát. Az egészséges hüvelyflóra fenntartásában, a hüvely gombás és bakteriális fertőzéseinek a kivédésében is segítségünkre lesznek a probiotikumok.  A születendő gyermek a születés pillanatától kezdve profitál a mama egészséges bél – és hüvelyflórájából. Az anyaméhben a jótékony és a kártékony baktériumoktól egyaránt védve van a magzat, hüvelyi úton történő szülés következtében találkozik először a baba baktériumokkal, az anya hüvelyflórájának baktériumaival. Éppen ezért fontos a probiotikumok szoptatáskor való pótlása is. Bizonyított kutatási eredmény, hogy a kismama várandóság alatti probiotikum fogyasztása a későbbiekben is kihat a baba egészségi állapotára. Érdemes a probiotikum kúrát a szülést követően is folytatni. A probiotikumok szoptatáskor nemcsak a mama egészségét szolgálják, hanem segítik a babát megvédeni a kártékony baktériumoktól.

 

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!