head

Arabinogalaktán, az immunerősítő prebiotikum

Mire jó az arabinogalaktán?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Egészségügyi asszisztens, újságíró

Google+
Téma: Probiotikumok

Az arabinogalaktán az immunrendszert és az emésztőrendszert egyaránt jótékonyan befolyásolja. Használható a bélrendszer egészségének javítására, az immunitás fokozására, de akut betegségek esetén is segítséget nyújt.

Az arabinogalaktán egy immunstimuláns poliszacharid, ami pozitívan hat a bélflórára. E két tulajdonságának köszönhetően kiváló védelmet nyújt a vírusos és bakteriális fertőzések ellen, de bizonyítottan rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Prebiotikus hatású

Az arabinogalaktán többféle növényben felellhető, közülük az Echinacea (bíbor kasvirág) jelentős mennyiségben tartalmazza. Prebiotikus tulajdonságú, tehát táplálékul szolgál a probiotikus baktériumok számára, amik a fermentáció során olyan rövidláncú zsírsavakat állítanak elő, mint a butirát és a propionát. Mindkettő kulcsfontosságú a vastagbél egészségére nézve, megvédik a bélfalat a betegségektől, és növelik a hasznos baktériumok, például a bifidobaktériumok, lactobacillusok számát.

Baktérium-, vírus- és rákellenes

Az arabinogalaktán kiiktatja a szervezetbe kerülő vírusokat és baktériumokat, mivel magához vonzza a fehérvérsejteket. Utóbbiak szaporodását ösztönzi is, emellett a serkenti nagy falósejtek cytotoxikus, azaz sejtpusztító hatását, erősítve ezzel az immunrendszert. Alkalmasa arra, hogy rákos vagy prekancerózus sejteket célozzon meg, amelyekből rákos elváltozás fejlődhet ki. Kimutatták, hogy különösen hasznos krónikus fáradtság szindróma, vírusos hepatitis, HIV és AIDS-fertőzés, valamint autoimmun betegségek esetén.

Az prebiotikus tulajdonságú arabinogalaktán révén, a probiotikus baktériumok elegendő táplálékhoz jutnak, így a szimbiotikum nélkülözhetetlen összetevője.

Forrás:
https://www.greenhealingnow.com/2014/08/04/the-digestive-and-immune-system-benefits-of-arabinogalactans/

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT