head

Pecsétviaszgomba: a halhatatlanság növénye

pecsétviaszgomba gyógyhatása
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Gyógynövények

A kínaiak és a japánok a lombhullató erdők fatörzsein élő pecsétviaszgombát (kínaiul Ling Zhi, japánul Reishi) több ezer éve a hosszú élet egyik titkának tekintik, nem ok nélkül, hiszen kiemelkedő egészségvédő hatásokkal rendelkezik. Vegyük sorra, hogy milyen hatással van a pecsétviaszgomba – főzete és kivonata – a szervezetre!

Kiemelkedő a tápanyagtartalma

A pecsétviaszgombában jelentős mennyiségben fellelhető cink, foszfor, germánium, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas, illetve réz. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban és aminosavakban. Fontos alkotóeleme a pantoténsav, ezáltal javítja az agyműködést, segítségével megelőzhető például az Alzheimer-kor. Ezeken kívül tartalmaz még vírusellenes, valamint májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat, különböző lipideket, alkaloidokat, rákellenes glukánokat és más antioxidáns poliszacharidokat. Adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található egyensúlyban tartja a hormonszintet és a vér pH-szintjét, javítja az emésztési funkciókat.Triterpénjei  -főként a ganodersavak- segítségével erősíti a májat, hozzájárul a hepatitisz kezeléséhez, beállítja a koleszterinszintet, csökkenti az allergiás tüneteket

Immunerősítő

A pecsétviaszgomba gyulladáscsökkentő, immunrendszer aktiváló és vírusölő hatása – előbbieket a poliszacharidjai jelentős mértékben fokozzák – révén kiváló segítségünkre lehet a szezonális megbetegedések, a megfázás, influenza, asztma és hörgőgyulladás tüneteinek enyhítésében. A pecsétviaszgomba antioxidáns összetevői támogatják az immunrendszert, hatékonyan veszik fel a harcot a daganatos betegségeket, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és korai sejtöregedést okozó szabad gyökökkel.

Daganatellenes hatással rendelkezik

A pecsétviaszgomba hozzájárul a daganatos megbetegedések megelőzéséhez, valamint kezeléséhez. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat, és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési és rákellenes folyamatainak sikerességéhez. A távol-keleti országokban sokfajta rák esetén alkalmazzák, míg a nyugati orvoslás főként a prosztatarák, és rostjainak köszönhetően a végbél- valamint vastagbélrák kiegészítő kezelésekorhívja segítségül.

Forrás:

https://www.scribd.com/document/313356181/Ganoderma-Lucidum-Lingzhi-or-Reishi-Herbal-Medicine-NCBI

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3585368/

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!