head

Miért igyunk sört?

Sör: milyen jótékony hatásai vannak?
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Életmód

Természetesen nem támogatjuk az alkoholfogyasztást, ám van egy ital, amivel kapcsolatban kicsit elnézőbbek vagyunk. Mértékkel fogyasztva, heti 3-4 dl sör ugyanis kifejezetten jótékonyan hat a szervezetre, cikkünkből kiderül, miért.

A sör nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, nem tartalmaz zsírokat és 90%-nál több vízből áll. Az egyik legerősebb érv mellette a xanthohumol-tartalma, ami erősíti az immunrendszert. A komlóban lévő flavonoidok pedig a bélrendszeri daganatok, valamint mellrák megelőzésében játszanak szerepet.

Vitamin- és ásványianyag-forrás

Az organikus anyagokból készült sörök magas tápanyagtartalommal bírnak, jelentős mértékben tartalmaznak biotint, foszfort, krómot, káliumot, magnéziumot, szelént, valamint B1-, B2, B3-, B6- és B12-vitamint. Az összetevők listáját azonban mindig ellenőrizzük, hogy az adalékanyagokat elkerülhessük.

Érfal erősítő

A sörben található rostok és természetes vegyületek mérsékelhetik a vérerek megkeményedésének lehetőségét, rugalmasságuk tovább megmaradhat, ezzel csökkentve a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Javítja a memóriát

A folyékony kenyér serkenti az idegsejtek termelődését, ezért a mértéktartó sörfogyasztás csökkentheti a memóriaproblémák, az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának esélyét. 

Csontritkulásra

A kalcium nélkülözhetetlen az egészséges csontokhoz: a sörben található vegyületek megakadályozhatják, hogy a csontokból kiolvadjon a kalcium, ezzel segítve elő csontjaink épségének fennmaradását.

Tisztító hatás

Az ital magas víztartalma miatt hozzá járul a vesék megfelelő működéséhez. Enyhe vízhajtó hatásának köszönhetően serkentően hat a vesékre, segít megelőzni a vesekövet, emellett lúgosít.

Hajápoló

Külsőleg, egyfajta öblítőként használva a hajat fényessé teszi, továbbá kevésbé ismert, de a korpásodással is hatékonyan száll harcba.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!