head

3 rossz beidegződés, amikkel tönkre tehetjük a vesénket

3 rossz beidegződés, amikkel tönkre tehetjük a vesénket
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Életmód

A vesék nélkülözhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez: megszűrik a vért és segítenek a felesleges víz eltávolításában is.

A vesék nemcsak méregtelenítő funkciójuk miatt rendkívül fontosak, hanem szervezetünk ásványi anyag tartalmának szabályozásában és a hormonok termelődésében is fontos szerepet töltenek be.

Száraz, mint a sivatag

A csapból is a megfelelő folyadékbevitel fontossága folyik, azonban nem a semmiért: a vesék vértisztító hatása kizárólag a megfelelő mennyiségű vízzel lesz működőképes. Elegendő folyadékmennyiség nélkül a vérünk sűrűvé válik, amiből a vesék már nem tudják kiszűrni a különböző melléktermékeket, így a méreganyagok a szervezetünkben maradnak. Tehát nincs új a nap alatt: Igyunk sok vizet!

Amikor szólít a természet

Ha nem engedünk a hívó szónak és nem vesszük az irányt a mosdó felé, akkor a vizeletben lévő baktériumok elszaporodhatnak, húgyúti fertőzéseket és gyulladást is okozhatnak. Ha túl sokáig tartjuk vissza a vizeletünket, a vesékre nehezedő nyomást is feleslegesen növeljük. Ne terheljük veséinket, amikor lehetőségünk van, engedjünk az ingernek és ne húzzuk az időt!

Éjjeli baglyok veszélyben

Az alváshiány többféle szempontból is káros a szervezetünkre, ez alól a veséink sem képeznek kivételt. Sejtjeink éjszaka regenerálódnak, így ha csak nehézkesen hajtjuk álomra a fejünket, akkor a vesék sejtjei sem tudnak megújulni. Igyekezzünk minél többet aludni, mert a kipihent szervezet esetében kisebb az esélye a vérerek elzáródásának is, amely a veseelégtelenség egyik okozója.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!