head

Immunerősítés télen – 3 biztos tipp az egészségért

Immunerősítés télen – 3 biztos tipp az egészségért
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Életmód

Szeretné, hogy messzire elkerülje az influenza és a megfázás? Ezeket egye, hogy immunrendszerét  ellenállóvá tegye! Ha a szabadidejét az orvosi rendelők helyett a szabadban, a családdal, vagy a barátaival szeretné tölteni, akkor a következő ételek az ön segítségére lehetnek.

Pótolja a D-vitamint!

Ahhoz, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön, D-vitaminra is szüksége van. Mivel a D-vitamin jelentős részét általában a napfényből pótoljuk, télen különösen fontos, hogy élelmiszerekkel, étrendkiegészítőkkel vigyük be szervezetünkbe. A gomba, a szardínia, a halfélék, a tojás és a Shiitake gomba tökéletes D-vitamin források, amelyek fogyasztásával az immunerősítés télen nemcsak egyszerű, hanem élvezetes is lehet.

Óvja bélflóráját probiotikumokkal!

Az erős immunrendszerhez nélkülözhetetlen az egészséges, jól működő bélrendszer. A megbetegedések során szedett antibiotikumok azonban károsíthatják a bélflórát, így szervezetünk legyengülhet, és a végeredmény egész télen át tartó betegeskedés is lehet. A bélflóra egyensúlyát azonban probiotikumokkal megőrizhetjük: ha a probiotikumokat életünk rendszeres szereplőivé tesszük, akkor a puffadás, az emésztési problémák, a székrekedés, és a hasmenés is kisebb eséllyel fogja elrontani napunkat. Az immunerősítés télen kifejezetten fontos, amiben a magas C-vitamin tartalmú savanyú káposzta, a bélflórát támogató savanyú uborka és az író, mint természetes probiotikumok, nagy segítségünkre lehetnek.

Étkezzen tisztán!

Hagyja el a cukrozott ételek, a mesterséges színezékeket, ízfokozókat, adalékanyagokat tartalmazó félkész, készételeket, mert rengeteget árthat immunrendszerének! Az üres kalóriák nem támogatják immunrendszerünket, csak nadrágméretünket és derékbőségünket növelik, valamint emésztési problémákat okoznak. Válogassuk meg mit eszünk, és döntsünk a zöldszínű zöldségek, smoothiek mellett: a vasban gazdag spenót , a C-vitaminban bővelkedő brokkoli, az energiát adó uborka, vagy az ásványi anyagokban bővelkedő rukkola, a szuperegészséges csírák, a búzafű  és a spirulina alga tökéletes ételek ahhoz, hogy az immunrendszer télen is ellenálló és erős legyen.

Forrás:

https://www.huffingtonpost.com/dr-frank-lipman/flu-immunity-boosters_b_1093257.html?slideshow=true#gallery/196980/4

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!