head

Hogyan nyerje vissza eredeti hajszínét? Ezeket tegye ősz haj ellen:

Hogyan nyerje vissza eredeti hajszínét? Ezeket tegye ősz haj ellen:
Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Életmód

 

Hogyan nyerje vissza eredeti hajszínét? Ezeket tegye ősz haj ellen

Az őszülés egy természetes folyamat, mely a kor előrehaladtával együtt jár. Sajnos ez egy normális biológiai jelenség, mert hát az öregedés elkerülhetetlen. Napjainkban, a felgyorsult, modern világnak köszönhetően sok középkorú ember, de még tizenévesek is tapasztalják az őszülést. Mit tehetünk ősz haj ellen?

A 40 év alattiak körében egyre gyorsabban növekszik az őszülő haj idő előtti megjelenése, éppen emiatt került előtérbe a probléma gyökereinek felkutatása. Az egészségügyi szakemberek úgy vélik, hogy az idő előtti őszülés az alultápláltsággal összefügg, hiszen a táplálkozási hiányosság vitaminhiányhoz vezet. Mindemellett a pajzsmirigy problémák, a hormonháztartás felborulása, a genetikai rendellenességek, a kemoterápia, valamint a sugárkezelés is okozhat korai őszülést. A kereskedelmi forgalomban lévő különféle vegyi anyagokkal teli hajápoló termékek helyett inkább próbálja ki a következő hazai jogorvoslatokat:

Ősz haj ellen segíthet a kókuszolaj és citromlé keveréke. De hogyan?

A természetes kókuszolaj erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, illetve nagy mennyiségben tartalmaz laurinsavat. Ezek a közepes láncú zsírsavak megerősítik a hajat, mindemellett hozzájárulnak a haj növekedéséhez. A természetes kókuszolaj rendszeres használatával – a fehérje állományt serkenti -  a sérült haj újra szép, csillogó és ép lesz. A kókuszolaj magas antioxidáns tartalma segíti az őszülő hajszálak hajhagymáit ellátni vitaminokkal, ezáltal az őszülés csökkenthető, késleltethető. Alkalmazza pakolásként, legalább heti két alkalommal a kókuszolaj és a nagy mennyiségű C-vitamin tartalmú citrom levét az őszülő haján.

  • 1/ 2 liter 100%-ban természetes kókuszolaj
  • 3 evőkanál citrom leve

Hogyan alkalmazza a pakolást ősz haj ellen?

A kókuszolajból és citromléből készült pakolást oszlassa el a haj teljes hosszán, hagyja legalább egy órán át hatni, majd meleg vízzel alaposan mossa le. Ha teheti, akkor használjon csak természetes samponokat, igyon sok vizet, és figyeljen oda az étkezésre, hiszen a vitaminpótlás elengedhetetlen a szervezet zavartalan működéséhez.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!