head

„Egy bizonyos ár alatt, nem biztos, hogy minőségi probiotikumot vásárolunk”

Milyen a minőségi probiotikum?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Vélemények

Báhidszky Suren újságíró interjúja ’Dr Márkus Barbara természetgyógyásszal a minőségi probiotikumról.

Egyre többen tudják, hogy probiotikumot kell szedni az antibiotikum mellé. Mi erről a véleménye?

Korábban a gyógyszerészek ajánlgatták, ma már maguktól kérik a betegek. Lassan beépül a köztudatba, hogy mikor, és miért ajánlott a minőségi probiotikum szedése. Probiotikumok hiányában nem egészséges a bélflóra.

Mikor javasolt?

Nagy általánosságban elmondható, hogy a minőségi probiotikum hatásos lehet emésztési zavarok esetén, és az immunrendszer megerősítésére. Kúraszerűen alkalmazva, kiegészítője a méregtelenítő- és béltisztító kúráknak, visszapótolja a jótékony baktériumokat, amelyek a mérgekkel együtt távoznak. A probiotikumok bevitelével javul az emésztés, és ezek a jótékony baktériumok „kiszorítják” a bélrendszerből a káros mikroorganizmusokat. Észrevették, hogy gyulladásos bőrbetegségtől szenvedők állapota javul, ha a probiotikumok segítségével rendbe hozzák a bélflórájukat.

Gyerekeknek is szokta ajánlani, miért hasznos számukra a probiotikum?

A probiotikus baktériumok biztosítják a szervezet egyensúlyi állapotát, javítják az immunrendszer ellenálló-képességét. A kicsik immunrendszere még nem olyan fejlett, mint a felnőtteké, sokszor kerülnek új közösségbe, amihez szervezetüknek alkalmazkodnia kell. A szülők tehát jót tesznek azzal, ha a gyerekeknek probiotikumot adnak. A minőségi probiotikum fogyasztásával sokat tehetünk a betegségek megelőzése, és szervezetünk helyes működése érdekében, mindegy, hány évesek vagyunk.

Rengeteg probiotikum közül válogathatunk, nagyon nehéz dönteni.

Én abszolút pártatlan vagyok. Vannak olyan készítmények, amiket agyonreklámoznak. Sokan kimondottan ezeket kérik a gyógyszertárban. Senkit nem szoktam befolyásolni a választásban, de elmondom, hogy milyen szempontok alapján érdemes meghozni a döntést. Vagy megfogadják, vagy nem. Az esetek többségében adnak a véleményemre.

Mire figyeljen, aki valóban minőségi probiotikumot keres?

Az ideális készítmény tartalmazza a legfontosabb jótékony baktériumokat több, mint 10 milliárd, élő, probiotikus baktérium legyen benne, és legalább tíz baktériumtörzzsel készüljön. Ezzel, azt hiszem, mindent elmondtam. Nem jelenteném ki, hogy az olcsóbb készítmények nem jók, de egy bizonyos ár alatt, nem biztos, hogy minőségi probiotikumhoz jutunk. Fontos, hogy az adott termék prebiotikumot is tartalmazzon, egyszerűen fogalmazva ezzel táplálkoznak a probiotikus baktériumok. Valószínűleg, az olcsóbb termékekből ez hiányzik.  Lélekterapeuta is vagyok. Igaz a mondás, hogy „ép testben ép lélek”. Tegyünk meg mindent ennek érdekében, hasztalan dolgok helyett, inkább áldozzunk az egészségünkre.

Mindegy, milyen kiszerelésben vesszük be a probiotikumot?

Ajánlott, olyan kapszulát választani, ami csak a bélben oldódik, ellenáll a gyomorsavnak, különben a baktériumok tönkremennek, és el sem jutnak a vastagbélbe.

Vannak, akik az ételallergiájuk miatt, nem mernek kapszulát szedni.

A jó minőségű kapszula nem tartalmaz allergéneket: búzát, szóját, tojást, tejet, tartósítószereket vagy színezéket. Tájékozódjunk alaposan, léteznek minden allergéntől mentes kapszulák.

’Dr Márkus Barbara szavaiból kiderült, hogy a jó minőségű, minden követelménynek megfelelő probiotikumra érdemes pénzt áldozni. Természetgyógyászunk, a NaturalSwiss-el együttműködve, hamarosan egy olyan kúrát mutat be, amely a maga módján egyedülálló, és prémium minőségű probiotikumot tartalmaz.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!