head

Miért előnyösek az elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulák?

Mi az elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulák előnye?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Probiotikumok

Míg a normál hatóanyag-leadású tabletták az emésztőrendszer egy bizonyos szakaszán szétesnek, és a hatóanyag tartalmuk aránylag rövid időn belül felszívódik, addig az elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulák (retard) tartalma fokozatosan szabadul fel a szervezetben. A hosszan tartó hatás számos előnyt tartogat.

A port vagy granulátumot tartalmazó elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulákat olyan speciális eljárással állítják elő, amellyel szabályozható a hatóanyag leadásának sebessége. A kapszulák egyedi kialakításuknak miatt - töltetükben, illetve a héjukban speciális segédanyagokat tartalmaznak - a bennük lévő hatóanyagot időben elhúzódva bocsájtják ki, lassabb, egységesebb felszívódást nyújtva. Használatukkal biztosítható a hosszabb hatás, valamint a hatóanyag egyenletesebb elosztása. A kapszula formátum ráadásul védelmet jelent a környezeti hatásokkal szemben is, mivel a kapszulatok megóv a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, ezáltal hosszabb az eltarthatósági ideje. Emiatt előszeretettel töltenek bele vitaminokat, gyógynövényeket, illetve és probiotikus és prebiotikus baktériumtörzseket is. A gyártás során az elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulák héját többnyire acido resistente, azaz gyomorsav-ellenálló bevonattal látják el, így a jönnek létre a bélben oldódó kapszulák. A kapszulahéjhoz főként állati eredetű zselatint használnak, azonban léteznek növényi alapanyagúak is. A cellulóz alapú kapszula vegetáriánusok, illetve vegánok számára is fogyasztható, alapanyaga kizárólag növényi származékokból tevődik össze.

Az elnyújtott hatóanyag‑leadású kapszulát elég naponta egy alkalommal bevenni, szétnyitni, vagy szétrágni tilos.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Probiotikus kiegészítő

Probiotikus kiegészítő

8 milliárd hasznos élő baktériummal bizosítja az egészséges vastagbél-flórát, megadja az alapját az erős immunrendszernek, egyben védelmezi bélrendszerünket.


Emésztést segítő enzimek

Emésztést segítő enzimek

A természetes növényi enzimeket tartalmazó DigestFX segíti az emésztést, valamint megelőzi az emésztési problémákat. A DigestFX kapszula hatásos puffadás, felfújódás, szélgörcsök, gyomorégés, lassú emésztés, irritáció vagy eg


Green Symbol

Green Symbol

Természetes és teljes értékű táplálék, amely mesterséges adalékanyagoktól mentes. Összetételének köszönhetően értékes tápanyagait a szervezet szinte maradéktalanul képes felhasználni. Napi fogyasztása feltölt energiával és életerővel, valamint kellemes közérzetet biztosít.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT