head

„A méregtelenítő kúra segített a vérszegénység leküzdésében”

Kajtor Bianka
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Vélemények

Kajtor Bianka hosszú ideje szenvedett vashiányos vérszegénységben, de a vaspótló készítmények nem segítettek rajta. Mivel ezzel párhuzamosan emésztési problémákkal is küzdött, úgy döntött, hogy gyógyszerek helyett, inkább alternatív megoldást keres. A legjobb méregtelenítő- és béltisztító kúra együttes elvégzése jelentősen javított az állapotán.

Milyen problémára keresett megoldást?

Évekkel ezelőtt kezdődött a vashiány, amitől rendkívül fáradékony voltam, és a szemem alatt fekete karikák éktelenkedtek. Nem eszem húst, ezért az orvosok arra tippeltek, hogy emiatt alakult ki nálam ez az állapot. Szedtem vaspótló gyógyszereket, emellett különféle étrend-kiegészítőkkel is próbálkoztam, de egyik sem volt túl hatékony.

Ekkor döntött úgy, hogy végigcsinál egy méregtelenítő kúrát?

Igen. Alaposan utána jártam annak, hogyan tudnék segíteni magamon, és a méregtelenítő- és béltisztító kúra párhuzamos elvégzése jó megoldásnak tűnt. Egyrészt kitisztítja a beleket, másrészt megszabadít a parazitáktól. Azt olvastam, hogy ezek képesek elszívni előlünk a tápanyagokat, így könnyen lehet, hogy a jelenlétük közrejátszott a vashiány kialakulásában.

Korábban nem gondolt a parazitákra?

Én inkább emésztési zavarokra gyanakodtam. Elég sok kenyeret és tésztát eszem, ami nem jó. Emellett azonban rengeteg rostot is fogyasztok, mégis állandó székrekedésem volt. Pedig a jól bevált trükköket is bevetettem: aszalt szilvát ettem, illetve tamarin lekvárt, ami elősegíti a bélmozgást. Vásároltam különféle béltisztító gyógyteákat, de ezek rendszerint hasmenést okoztak.

A parazitákról egyébként is csak keveset hallani.

Az emberek nem szívesen beszélnek róla, még mindig tabutémának számít. Pedig paraziták mindenkiben élnek. Amikor ez a lehetőség felmerül, a legtöbben hárítanak, és azt mondják, hogy bennünk biztosan nincsenek.

A méregtelenítő kúra elvégzését megbeszélte a kezelőorvosával?

Nem. Azt tapasztaltam, hogy a normál orvoslás elutasítja az alternatív terápiákat, és elzárkózik a természetes dolgok elől. Nyilván a gyógyszeripar sem érdekelt ebben. Egyedül vágtam bele az egészbe.

Milyen hosszú volt a kúra?

Három hónapos ToxiClean méregtelenítő kúrát végeztem el a CleanInside programmal együtt. A Clean Inside rost segített kitakarítani a beleimet, a Slim teának köszönhetően pedig megszűnt a székrekedésem. Az egyes kúrák között 5 napos szünetet tartottam. Voltak rosszabb pillanataim, sőt mélypontjaim is, de nem adtam fel. Gondolom, a méreganyagok kiürülése miatt volt időnként olyan rossz a közérzetem, ami azonban már a múlté. A párommal és az anyósommal közösen csináltam végig. Mivel egy háztartásban élünk, fontosnak tartottuk, hogy együtt vágjunk bele, így nem történhet meg az, hogy oda-vissza fertőzzük egymást a parazitákkal.

Hogy érzi most magát?

A méregtelenítő kúra segített a vérszegénység leküzdésében. Ugyan a fáradtság nem szűnt meg teljesen, de sokkal energikusabb lettem. Már nem okoz gondot a WC-re járás, e téren is helyreállt a rend. A laborértékeim javultak, a sötét karikák pedig eltűntek a szemem alól. Összességében sokkal jobb a közérzetem, most azt tervezem, hogy januárban belevágok egy negyedik méregtelenítő kúrába. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy csinálja végig.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!