head

„A probiotikum szedése segített, hogy az életminőségem jelentősen javuljon”

Apor Károlynak sokat segített a gyógyulásban a probiotikum szedése
Apor Károlynak sokat segített a gyógyulásban a probiotikum szedése
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Vélemények

Ön tudja, milyen káros hatással vannak az antibiotikumok az emésztőrendszerre? Apor Károly tisztában van vele, ezért ha csak lehet, elkerüli a használatukat. A férfi azzal is tisztában van, hogy a káros hatásukat ellensúlyozhatja a probiotikum szedése, ám sokáig kereste a számára legmegfelelőbbet. Végül a Swiss Probiotics mellett tette le a voksát.

Milyen problémára keresett megoldást?

Egy komoly, majdnem végzetes kimenetelű tüdőgyulladáson estem keresztül, aminek a megszüntetésére erős antibiotikumot írt fel az orvos. Sajnos, hajlamos vagyok a felső légúti betegségekre, így nem ismeretlenek számomra ezek a gyógyszerek. A legtöbb antibiotikum használata során komoly, ugyancsak gyógyszerrel csökkenthető mellékhatások jelentkeztek, emésztőrendszeri panaszok formájában. Ezek - antibiotikumtól, annak dózisától, és a szedés gyakoriságától függően - erősen rontották az életminőségemet, lassították az eredeti betegségből való felépülésem. Ezért döntöttem a probiotikum szedése mellett, illetve az immunerősítés miatt.

Úgy tudom, nagyon sok orvost felkeresett az állandósult emésztőrendszeri panaszok miatt.

Orvost és dietetikust egyaránt. Ajánlottak többféle probiotikumot, többhetes kúrákat csináltam végig, eredmény nélkül.

Számtalan étrend-kiegészítőt, alternatív gyógymódot kipróbált.

Természetes gyógymódoktól - gyógyvizek, gyógyteák, kellemetlennek is nevezhető diéták - a probiotikumokig nagyon sok mindent. De a tüneti, gyógyszeres kezelésen kívül nem segített semmi.

Ki javasolta a Swiss Probiotics szedését?

A családomban szedte valaki, szintén antibiotikum kúra mellett, miatt. Esetében egy speciális, kifejezetten a belekben található baktériumok elpusztítására szolgáló, célzott antibiotikumról volt szó, a családtagomnál még így sem jelentkeztek mellékhatások. Mikor ismét antibiotikumot kellett szednem, megkérdeztem, melyik is volt az a készítmény, ami nekik annyit segített. Azt válaszolta, hogy a Swiss Probiotics.

Milyen hosszú volt a probiotikum kúra? Mennyi idő után kezdte érezni a jótékony hatását?

A kúra teljes ideje alatt, illetve azt követően egy hónapig szedtem. Családi tanácsra két dobozzal, a szervezetemet ért terhelés miatt. A hatás hihetetlen volt! Már a második héten megszűntek az emésztőrendszeri tüneteim, a harmadik héttől teljesen elhagyhattam minden diétát, mely az antibiotikum okozta mellékhatások miatt volt indokolt.

Milyen változásokat tapasztalt még?

A probiotikum szedése segített, hogy az életminőségem jelentősen javuljon, a közérzetem pedig jobb lett, mint az antibiotikum szedése előtt. Visszakaptam a mobilitásom.

Nagyon tájékozott lett a témában. Másoknak is javasolná a probiotikum szedését?

Emésztési panaszokkal küzdőknek, a gyenge immunrendszerrel összefüggésben álló betegségekben szenvedőknek - révén az immunrendszer jelentős része a belekben található. Antibiotikum kúrát tartani kénytelen betegek részére azonban orvos által tenném fogyasztandóvá, szedendővé, ahogy az antibiotikumot, így e probiotikumot is receptre tenném felírandóvá.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!