head

Szuperélelmiszerek: egészségünk hősei

Szuperélelmiszerek: egészségünk hősei
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Csodák nemcsak a mesékben léteznek: ismerje meg a szuperélelmiszerek hatásait és ön is hinni fog a csodákban!

Megeshet, hogy első hallásra a szuperélelmiszer elnevezés túlzónak tűnhet, azonban ha kicsit jobban utánajárunk, kiderül, hogy korántsem az. Fogyasztásuk során természetesen nem mesebeli, varázsütésre végbemenő változásokra kell gondolni, azonban, ha a szuperélelmiszerek mindennapjaink részévé válnak, tartósan és érezhető módon javulásnak indulhat egészségi állapotunk. 

Mitől szuperek a szuperélelmiszerek?

A szuperélelmiszerek népszerűsége töretlen, és minden bizonnyal az is marad, ugyanis sikerrel alkalmazhatjuk őket különböző emésztési zavarok, számos betegség, és kellemetlen egészségügyi panasz esetében. A fejfájás, a pattanásos bőr, de még a narancsbőr enyhítésében is a segítségünkre lehetnek a szuperélelmiszerek: rendkívül magas antioxidáns tartalommal bírnak, semlegesítik a káros szabad gyököket, segítik a sejtmegújulást, valamint elősegítik szervezetünkben a méregtelenítés folyamatát.

Magas rosttartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak a bélrendszer kitisztításához, és mivel nagy arányban tartalmaznak vitaminokat és nyomelemeket, a szuperélelmiszerek energiával töltik fel szervezetünket, így a fáradtság és a depresszív hangulat is a feledés homályába vész.

A szuperélelmiszerek alkalmazása

Ahhoz, hogy szervezetünk tisztító, gyógyító folyamatai beinduljanak, megfelelő minőségű és mennyiségű szuperélelmiszer fogyasztása szükséges. A szuperélelmiszerek közé tartozik a brokkoli, a chia mag, a spenót, azonban az nem várható el, hogy ezekből naponta jelentős mennyiséget fogyasszunk.

Éppen ezért ideális megoldás, ha jó minőségű táplálék-kiegészítő formájában kerülnek be étrendünkbe a szuperélelmiszerek, amit szervezetünk biztosan meghálál.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!