head

Szuperélelmiszerek hatása | Miért különleges a DrNatura Supergreens?

szuperételek
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Szuperélelmiszerek

Manapság sokszor hallani, hogy a szuperélelmiszerek egészségvédő hatása mennyire kiemelkedő, arról nem is beszélve, hogy olyan tápanyagokkal látják el a szervezetünket, amelyek lassítják az öregedés folyamatát. Lássuk, mit nevezünk tulajdonképpen szuperélelmiszereknek, és miért jó, ha a DrNatura Supergreens szuperélelmiszer termékeit fogyasztjuk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megfelelő táplálkozás mindennek az alapköve, hiányában számos, többek között szív-és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, illetve agyvérzés alakulhat ki. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen ételeket viszünk be a szervezetünkbe, illetve mit teszünk azért, hogy szuperételek fogyasztásával elbúcsúzhassunk a legtöbb egészségügyi problémánktól.

Mik azok a szuperélelmiszerek?

A szuperélelmiszerek hallatán valószínűleg sokan felkapják a fejüket, és arra gondolnak, hogy olyan drága, az átlagember számára nem megvásárolható élelmiszerekről beszélünk, amiket ráadásul beszerezni is nehéz. Pedig az igazság az, hogy olyan, superfoodnak is nevezett táplálékokról van szó, ami bárki számára elérhető. A szuperélelmiszerek rendkívül magas tápértékkel és jelentős élettani hatással rendelkeznek, emellett nagy mennyiségben hordozzák magukban szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat, ráadásul természetes formában. A szuperélelmiszereknek hihetetlenül magas az antioxidáns-tartalmuk, vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, telítetlen zsírokban bővelkednek, és erőteljesen támogatják szervezetünk öngyógyító folyamatait, segítik a méregtelenítést és a sejtmegújítást, sőt, közérzetjavító hatásuk van. Nem mellesleg a szuperételekből elég egy keveset magunkhoz vennünk, hogy jótékony hatásaikat élvezhessük.

Hosszú a szuperélelmiszer lista

Ha már a szuperételeknél tartunk, lássunk konkrét példákat is! Remek superfood a brokkoli, az őskáposzta (fodros kel), a cékla, a spenót, a sárgarépa, továbbá a banán, a datolya, illetve a jó minőségű étcsokoládé is. De a lista ezzel még egyáltalán nem teljes, nyugodtan folytathatnánk az olajos magvakkal, a hüvelyesekkel, a tengeri halakkal, a gyógygombákkal, továbbá az algákkal, illetve a csipkebogyóval, pitypanggal, esetleg az Aloe verával. Az egzotikus ízek kedvelői is válogathatnak a szuperélelmiszerek közül, neki a chia mag, az acai bogyó, esetleg szederhez hasonló ízű maqui bogyó fogyasztása javasolt.

Mi van, ha nem szeretjük az ízét?

Ahogy említettük, a szuperételekhez bárki hozzájuthat, de könnyen lehet, hogy egyik-másik fogyasztása az íze vagy az állaga miatt nehézségekbe ütközik. Sokan ódzkodnak például a tengeri dolgoktól, míg másokat a nyers céklától, esetleg a búzafűlétől, fokhagymától ráz ki a hideg. Az ő számukra is létezik azonban megoldás, hiszen a DrNatura Supergreens termékei, poralakban, illetve kapszula formájában fogyaszthatók, előbbit valamilyen ízletes gyümölcs- vagy zöldséglébe is keverhetjük. A DrNatura Supergreens kimagasló minőségű kivonatok és őrlemények koncentrált formában rendelkeznek a superfoodok összes jótékony tulajdonságával, első osztályú természetes alapanyagokból lettek előállítva, felhasználásuk nem igényel semmilyen különösebb előkészületet. A DrNatura Supergreens szuperélelmiszer készítményei ráadásul egymás hatását erősítik, poralakban, illetve kapszula formájában fogyaszthatók, így megkímélnek minket a felesleges előkészületektől.

                                                                                                                                                                                 (x)

                                                                                                                                               

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!