head

Spenót, a valódi szuperélelmiszer!

Miért ajánlott a spenót fogyasztása?
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Szuperélelmiszerek

Nemcsak finom püré készíthető belőle, de szervezetünk is rendkívül hálás lesz érte, ha spenótot fogyasztunk! 

A magzat óvására

Mivel a spenót remek folsavforrás, így a várandósság ideje alatt a kismamák bátran fogyasszák! Magas antioxidáns tartalma miatt szuperélelmiszernek számít, jó tudni azonban, hogy a legjobb nyersen fogyasztani, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak.

Lúgosításra

A spenót kitinű méregtelenítő, serkenti az anyagcserét és B-vitamin-tartalmának köszönhetően segít az optimális fehérje-, szénhidrát-, zsír-anyagcsere folyamatok fenntartásában. Szuperélelmiszerként lúgosító hatásának köszönhetően a különböző gombás megbetegedések esélyét is csökkenti és a depresszív időszakoknak is búcsút inthetünk.

Cukorbetegségre

A spenót amellett, hogy igazán jó ízű, képes szabályozni és csökkenteni a vércukorszintet. Fogyasztását követően nem kell számolnunk a farkasétvággyal, a cukorbetegek jóbarátja is lehet ez a zöldség.

Magas vérnyomásra

Segít kordában tartani a vérnyomást, így ha beépítjük az étrendünkbe és rendszeresen fogyasztjuk kisebb eséllyel fog az egekbe szökni. Karban tartja a szívünket és az érrendszerünket, mindemellett leszámolhatunk a fáradékonysággal is.

Szemünk egészségére

A spenótban található jótékony flavonoidok nem csak az immunrendszerünket támogatják, hanem szemünkre is jó hatást gyakorolnak: ha rendszeresen fogyasztunk spenótot nagyobb eséllyel és tovább őrizzük meg szemeink egészségét.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!