head

Spenót, a valódi szuperélelmiszer!

Miért ajánlott a spenót fogyasztása?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Egészségügyi asszisztens, újságíró

Google+
Téma: Szuperélelmiszerek

Nemcsak finom püré készíthető belőle, de szervezetünk is rendkívül hálás lesz érte, ha spenótot fogyasztunk! 

A magzat óvására

Mivel a spenót remek folsavforrás, így a várandósság ideje alatt a kismamák bátran fogyasszák! Magas antioxidáns tartalma miatt szuperélelmiszernek számít, jó tudni azonban, hogy a legjobb nyersen fogyasztani, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak.

Lúgosításra

A spenót kitinű méregtelenítő, serkenti az anyagcserét és B-vitamin-tartalmának köszönhetően segít az optimális fehérje-, szénhidrát-, zsír-anyagcsere folyamatok fenntartásában. Szuperélelmiszerként lúgosító hatásának köszönhetően a különböző gombás megbetegedések esélyét is csökkenti és a depresszív időszakoknak is búcsút inthetünk.

Cukorbetegségre

A spenót amellett, hogy igazán jó ízű, képes szabályozni és csökkenteni a vércukorszintet. Fogyasztását követően nem kell számolnunk a farkasétvággyal, a cukorbetegek jóbarátja is lehet ez a zöldség.

Magas vérnyomásra

Segít kordában tartani a vérnyomást, így ha beépítjük az étrendünkbe és rendszeresen fogyasztjuk kisebb eséllyel fog az egekbe szökni. Karban tartja a szívünket és az érrendszerünket, mindemellett leszámolhatunk a fáradékonysággal is.

Szemünk egészségére

A spenótban található jótékony flavonoidok nem csak az immunrendszerünket támogatják, hanem szemünkre is jó hatást gyakorolnak: ha rendszeresen fogyasztunk spenótot nagyobb eséllyel és tovább őrizzük meg szemeink egészségét.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT