head

Természetes teljesítménynövelőt keres? Erre is jó a maca gyökér

Maca gyökér: hogyan növeli a teljesítményt?
A gyökérben lévő fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, a szervezet energiaszintjét gyorsan megnövelik
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Szuperélelmiszerek

Versenyszerűen sportol, és hamar kifárad, vagy egyszerűen csak növelné az állóképességét? Határidős szellemi munkát végez, de a nap közepére már nehezére esik koncentrálni az adott feladatra, esetleg a hétköznapi kimerültség gyűri maga alá? Hívja segítségül maca gyökeret, ami természetes teljesítménynövelőként minden problémájára megoldást nyújthat. Szuperélemiszerként kiemelkedő egészségvédő tulajdonságokkal rendelkezik és számtalan módon felhasználható.

Nem csodaszer, de csodálatos

A retekkel rokon maca gyökérre nem kell csodaszerként tekinteni, teljesítménynövelő titka ugyanis végtelenül egyszerű. A gyökérben lévő fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok egy olyan mixet alkotnak, amelynek köszönhetően a szervezet energiaszintje nagyon gyorsan megemelkedik, ráadásul ez a többletenergia nem csak rövid időre szól. Porított formában remekül belecsempészhető különféle ételekbe, italokba és turmixokba, magas a tápértéke, ezért a legyengült szervezet számára is jótékony. 60 százaléka szénhidrátot, 10 százaléka rostot, további 10 százaléka pedig proteint tartalmaz. Érdekes módon növényi zsírt is rejt magában, lipidtartalma 2 százalék körülire becsülhető.

Energiaital és fehérjepor helyett

A fentebb felsorolt tulajdonságai miatt természetes teljesítménynövelőként ajánlott a fogyasztása a sportolóknak vagy a testépítőknek, fárasztó fizikai munkát végzőknek, akiknek így javulhat az állóképessége, sőt, a maca gyökér aminosavai és fehérjéi ösztönzik az izomnövekedést is. Emellett kalciumtartalmánál fogva erősíti a csontokat, közreműködik a csontritkulás megelőzésében, de azok számára is javasolt, akik szellemi fáradtsággal küzdenek, vagy túlzott nyomás alatt állnak a munkahelyükön. Megfigyelték, hogy a porított gyökér jó hatással van az idegrendszerre, pontosabban alkalmas a jobb érzelmi állapot elősegítésére, sőt, fokozza a vitalitást.

Természetes immunturbó

A maca gyökér nem csak egyszerűen teljesítménynövelő. Sok antioxidáns C-vitaminban és flavonoidokban gazdag, képes kiegyenlíteni a káros szabad gyökök hatását, ily módon megóv minket a gyulladások, a szív-és érrendszeri betegségek ellen. Hatékonyan erősíti az immunrendszert, harcol a kórokozók ellen, teljesítménynövelő hatása miatt tehát emiatt is ajánlott beiktatni a mindennapjainkba.

Tudjon meg többet a maca gyökér további jótékony hatásairól!

Forrás:
https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-maca.html
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2193874/0
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2928177/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3184420/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856628/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19781622

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!