Magas vérnyomás ǀ Egészséges életmóddal legyőzhető

Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Életmód

Riasztó adat, hogy Európában az átlagnépesség 30-40 százalékát érinti a hipertónia, azaz magas vérnyomás, az ebből adódó a szív- és érbetegségek pedig vezető helyen állnak az elhalálozási listán. Pedig megfelő életmóddal nem csak megelőzhetjük a kialakulást, de  akár meg is szabadulhatunk tőle.

Sokat tehetünk ellene

A magas vérnyomás kezelésének legegyszerűbb módja az egészséges életmódra való áttérés, a táplálkozás megreformálása, elhízás esetén pedig a testsúly csökkentése. Figyelemre méltó adat, hogy tíz leadott körülbelül akár higanymilliméter vérnyomáscsökkenéssel jár. Fontos a sóhasználat visszafogása, a nátriumban gazdag tartósított húskészítmények étrendből való kiiktatása, valamint a rendszeres, naponta végzett testmozgás. Kerülni kell az olajban sült ételeket, a főzőzsiradékokat és a salátaolajokat, a majonézt, illetve a margarint, a kávé és az alkohol fogyasztását is minimalizálni kell. A dohányzás elhagyása szintén javallott. Az egészséges életmódba ajánlott beiktatni az akupunktúrát, a homeopátiát, illetve a Bach-virágterápiát is, segítségükkel egyes szervi elváltozások, így a magas vérnyomás is kezelhető.

A gyógynövények is segítenek

Az egészséges életmódot élők gyakran hívják segítségül a természetet, magas vérnyomás esetén a fokhagyma, a napraforgószirom-, a fagyöngy- és a galagonya tea fogyasztása ajánlott. Mivel a stressz is emelheti a vérnyomást, kerülni kell a feszültséget okozó helyzeteket és érdemes elsajátítani valamilyen relaxációs technikát.

Ha tudni szeretné, hogy miért veszélyes a magas vérnyomás, olvassa el az erről szóló cikkünket!

Forrás:

http://symptomsys.com/hu/pages/1580893

Közösségi Hozzászólások

Kapcsolódó Cikkek

Friss cikkeink

Más témában

Közösség

Kik használják!

A Clean Inside kúra egyik alkotó része a Clean Inside rost. Azt én egész évben szedem, csak jót tudok róla mondani mert ellenben más rostokkal, több mint 20 gyógynövényt tartalmaz...

BLOG HÍRLEVÉL

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

„Amiről az élelmiszeripar mélyen hallgat...”

Közösség Ha ezt az infót egy hónappal előbb olvassa, akkor mostanra már fél kilóval kevesebb vegyszert vitt volna be a szervezetébe…
10+1 élelmiszer titok, amit mindenképp ismernie kell!
10+1 TITOK

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT