head

Maca gyökér: elűzi a fáradtságot és jobb kedvre derít

A maca gyökér feltölt energiával
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Úgy érzi, hogy kifogyott az energiából, kedvetlen, nehezére esik a napi teendők elvégzésre, ráadásul képtelen egy adott feladatra koncentrálni? Próbálj a ki a perui ginszengnek is nevezett maca gyökeret, hiszen fogyasztásával rengeteg energiát nyerhet. Nem mellesleg ez a növény felpörgeti az immunrendszert, így a fáradtság mellett a visszatérő fertőzésektől is elköszönhet.

Cserélje le a kávéját!

Mielőtt a következő csésze kávéért nyúlna, esetleg egy újabb energiaital elfogyasztására készül, gondolja csak végig, hogy a túlzott koffeinfogyasztással mennyit árthat az egészségének! A koffein növeli a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, magában hordozza a szívkárosodás és a csontritkulás veszélyét, sőt, gyomorfekélyt is okozhat. Ezzel szemben a maca gyökér nem tartalmaz koffeint, sem az energiaitalokban rejlő káros adalékanyagokat, ráadásul kiemelkedő egészségvédő szuperélelmiszer.

Miért olyan hatékony?

A maca gyökér energizáló fehérjéi, nyomelemei és vitaminjai azonnal feltöltenek bennünket, emellett rendkívül gazdag C-, B2-, B3-, B6-vitaminban, fehérjében, flavonoidokban, szterolokban, aminosavakban és rostokban. Bővelkedik rézben, vasban, káliumban, cinkben, kalciumban, mangánban. Mivel rengeteg antioxidáns C-vitamint rejt magában, és ahogy említettük, flavonoidokban gazdag, képes kompenzálni a káros szabadgyökök hatását, ily módon véd a gyulladások, a szív-és érrendszeri betegségek, illetve a rák ellen. Azon túl, hogy a maca gyökér energizáló, hatékonyan erősíti az immunrendszert, megvéd a baktériumok, vírusok és gombák ellen, lényegében egy mellékhatásoktól mentes természetes antibiotikum.

Megemeli a szervezet energiaszintjét

A maca gyökér fogyasztása nemcsak azoknak ajánlott, akik állandóan fáradtnak, nyúzottnak, letargikusnak érzik magukat, de azoknak is, akik versenyszerűen sportolnak, esetleg megterhelő fizikai és szellemi munkát végeznek. A növény fehérjéi nagymértékben fokozzák a teljesítőképességet, kalciumtartalmánál fogva erősíti a csontokat, közreműködik a csontritkulás megelőzésében. A maca gyökér energizáló hatását a menopauzától szenvedő nők is élvezhetik, nekik nem csak azzal segít, hogy segít elűzni a hormonális változásokat kísérő depressziót, hanem azzal is, hogy mérsékli az izzadást és a hőhullámokat, továbbá tápanyagai révén segít fiatalosan tartani a bőrt.

Forrás:
https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-maca.html
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2193874/0
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2928177/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3184420/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856628/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19781622

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!