head

Nem működik a diéta? Ez lehet az oka!

Nem működik a diéta? Ez lehet az oka!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

A diéta eredménytelenségének oka a szervezet sav-bázis egyensúlyának megbombálásban lehet, amin a lúgosító kúra segíthet.

Miért nem mozdul a mérleg nyelve?

Az egészséges anyagcsere és ezáltal a súlycsökkenés nem csupán a kalóriabeviteltől függ, hanem a tápanyagok feldolgozsának hatákonyságától is: ha sejtjeink nem jutnak hozzá a zsírégetéshez szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és oxigénhez, akkor zavar lép fel az anyagcsere folyamatainkban, és a táplálékot nem tudjuk kellő sebességgel feldolgozni. Így ahelyett, hogy energiát nyernénk, illetve fogynánk, újabb zsírréteget raktározunk.

Mi a megoldás?

Diétázzon lúgosító hatású zöldségekkel, gyümölcsökkel, mint amilyen az uborka, a brokkoli, a banán, a zöldárpa, vagy a búzafű, és méregtelenítse a szervezetét! Számos méreganyag raktározódhat el a bélrendszerünk falán, amelyek savas kémhatása nem engedi megfelelően kitisztulni a szervezetünket. A búzafű segítségével például kellő mennyiségű oxigént juttattunk sejtjeikhez, így azok működése felgyorsul, felpörgetve az anyagcserét és a zsírraktárainkból végre felszabadulhat az energia, vagyis beindul a zsírégetés.
Emellé válasszon olyan komplex étrend kiegészítőt, amely amellett, hogy tartalmazza a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag mennyiséget, a lúgosító ételek jótékony hatásait is összesűríti.
A lúgosító kúra normalizálja az anyagcserét, megakadályozza az éhségrohamokat okozó vércukorszint-ingadozást, továbbá csökkentheti a gyomorsav túltermelődést, így a reflux tüneteit is.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!