head

Colostrum hatása – Hogyan támogatja szervezetünket az előtej?

A colostrum különféle növekedési faktorokat tartalmaz
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Szuperélelmiszerek

Manapság az orvostudomány széles körben almalmaz antibiotikumokat, sokszor indokolatlanul. Túlzott használatuk eredményeként, rezisztenssé válnak a baktériumok, és csökken az immunrendszer védekezőképessége. Emiatt szükséges az imunnrendszer megerősítése, amiben számíthatunk a colostrum hathatós segítségére. Cikkünkből megtudhatja, mi a colostrum hatása.

Kutatások igazolják, hogy a pubertáskor után a szervezetünk egyre kevesebb növekedési faktort termel. E fontos összetevő csökkenése hozzájárul az öregedéshez, és az immunitás gyengüléséhez. A szervezet természetes védekezőképességének visszaállításának egyik módja a colostrum alapú táplálékkiegészítők használata. A colostrum különféle növekedési faktorokat tartalmaz, amelyek ösztönzik az immunreakcióhoz nélkülözhetetlen immunsejtek, a T-limfociták termelődését. A colostrum hatása azonban még ennél is széleskörűbb.

Mi a colostrum?

Nézzük meg közelebbről, mi is az a colostrum? Egy olyan folyadék (előtej), amelyet az emlősök tejmirigyei termelnek röviddel a szülés előtt. Az újszülöttek számára létfontosságú a magas tápértékű colostrum, a benne lévő, biológiailag aktív fehérjefaktorok koncentrátumai, védik és táplálják a csecsemőt, ahogyan az emlősállatok frissen világra jött kicsinyeit is.
A méhlepényben termelődő immunfaktorok ugyancsak óvják az újszülöttet, ezért abban az esetben, ha nem fogyaszt colostrumot, nincs közvetlen életveszélynek kitéve.  

A colostrum jótékony hatása

A benne található immun- és növekedési faktorok magas száma miatt, egyes betegségek gyógyításánál már a múltban is használták a colostrumot. A colostrum kiváló módja az immunrendszer megerősítésének, a gyakori fertőzések, és az allergiás reakciók csökkentésének, főleg a tavaszi és az őszi időszakban. A szarvasmarha colostrum rendszeres fogyasztása helyreállítja a bélflórát, aminek egyensúlya az idősebb embereknél gyakran felborul. Hatásosan támogatja a bifidobaktériumok és a lactobacillusok szaporodását az emésztőrendszerben. A colostrum hatására, csökken a baktériumok antibiotikum rezisztenciája, ráadásul a bélflórát is védi. Egyéb előnyei közé tartozik az onkológiai megbetegedésekre, gyulladásokra, műtét és sérülések utáni állapotokra gyakorolt pozitív hatása. Természetes növekedési faktorai, megakadályozzák a bőr és más szövetek öregedését, ezáltal a colostrum fiatalít. A növekedési faktorok fokozzák a zsírégetést és az izomtömeg növelését, így alakformálásra is kiváló.
A megerősödött immunrendszer, az allergiával szemben is védettebb.

A colostrum egyéb felhasználási módjai

A colostrum külsőleges használatra is alkalmas. A felső légúti gyulladások esetén öblögethetünk vele, az orrba való csepegtetése pedig segít az arcüreggyulladás leküzdésében. Emellett hatásos az ekcéma kezelésére, és regeneráló, fiatalító hatással van a bőrre (helyettesítheti az allergiára használt krémeket és a különböző kozmetikai termékeket).
Fontos tudni, hogy a colostrum nem fogyasztható a laktózérzékenyekek számára, és azoknak sem, akik szervátültetésen estek át.   

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő colostrumot?

Jelenleg számos gyártója van a colostrumnak, kapszula, por, folyadék és rágótabletták formájában is kapható. A DrNatura Supergreens a colostrumot kapszula formájában kínálja. A biológiailag értékes összetevők hatása a hőkezeléssel nem csökken. A folyékony formátumú colostrum a felbontás után hamar megromlik. A megfelelő termék kiválasztásakor, figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a colostrum honnan származik. A nem európai országokból (Kanada, USA, Új-Zéland stb.) származó colostrum alapú termékek nem olyan hatékonyak az európai emberek számára. Ez azért van, mert ezeknek az országoknak az állatai, a természetes élőhelyükön más allergénekkel és patogénekkel találkoznak. A ​DrNatura Supergreens olyan colostrumot kínál, amely Franciaországból származik.

A colostrumnak nagyon sok pozitív hatása van az emberi szervezetre. Teljes mértékben természetes, nagy hatékonyságú termékről van szó. Hogy mire képes, azt Ön is megtapasztalhatja a Premium Colostrum által, amelyet megtalál a kínálatunkban.

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!