head

Ezért kellenek a probiotikumok gyerekeknek!

Miért kellenek a probiotikumok a gyerekeknek?
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Probiotikumok

Előzze meg az allergiás és a vírusos megbetegedéseket, vessen véget gyermeke emésztési problémáinak probiotikumokkalHa gyermeke szervezetében nem megfelelő arányban vannak jelen a probiotikumok, a segítő baktériumok nem tudják ellátni feladatukat és a vírusfertőzések, az asztma, ekcéma és folyamatos kimerültség is jelezheti hiányukat.

Miért van szüksége probiotikumra a gyerekeknek?

A vastagbélben élő jótékony baktériumok biztosítják szervezetünk egyensúlyát, az immunrendszer ellenállóképességét, valamint az egészséges emésztést. A gyerekek immunrendszere még nem olyan erős, mint a felnőtteké, többször kerülnek új közösségbe - bölcsőde, óvoda, iskola, napközi -, ami új mikrobiológiai közeget jelent, és ehhez szervezetüknek alkalmazkodnia kell. Az antibiotikum-kúra, a stressz, az egyoldalú, egészségtelen táplálkozás vagy a gyomor- és bélrendszeri fertőzések hatására az egyensúly felborulhat, a szervezet pedig legyengülhet. A puffadás, az étvágytalanság, a levertség mind jelezheti, hogy nincs elegendő mennyiségű probiotikum gyermekünk szervezetében, aminek emésztőrendszere, és immunrendszere láthatja kárát.

Milyen probiotikumot adjunk gyerekeknek?

Ha betegség miatt antibiotikumot kell szednie gyerekünknek, fokozottan lényeges, hogy odafigyeljünk a probiotikum pótlásra. Az antibiotikumok ugyan hatékonyak a kórokozók ellen, de nem válogatnak: nemcsak a rossz, hanem a jótékony baktériumokat is elpusztítják, így a bélrendszerben és az immunrendszerben is okozhatnak károkat. Emiatt fontos, hogy az antibiotikum mellé a gyerekeknek probiotikumot is adjunk, lehetőleg olyat, ami többféle humán eredetű élő baktériumot tartalmaz. Jó megoldás, ha szimbiotikumot  választunk, azaz olyan készítményt, ami prebiotikumokat is tartalmaz, ugyanis ezzel nemcsak bejuttatjuk szervezetbe, de elő is segítjük a hasznos baktériumok szaporodását. Természetes probiotikum forrásként pedig savanyú káposztát, savanyú uborkát, kefírt, írót, natúr joghurtot és az érlelt, lágy sajtokat tehetjük csemeténk tányérjára.

Forrás: https://www.webmd.com/children/news/20101128/children-may-benefit-from-probiotics-prebiotics

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!