head

Vértisztító és méregtelenítő pecsétviaszgomba

Pecsétviaszgomba: támogatja a méregtelenítést, tisztítja a vért
A pecsétviaszgomba segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, de a máj működésének támogatásában is fontos szerepet kaphat
Dr. Darnói Tibor Dr. Darnói Tibor
Holisztikus orvos
Téma: Gyógynövények

A pecsétviaszgomba rendkívül sokoldalú gyógygomba. Többek között vér- és májtisztító hatású, ennek köszönhetően elsőrangú méregtelenítő. Fogyasztásával, jó eséllyel kerülhetjük el a májproblémákat, de a keringési zavarok, az allergia, illetve a magas vérnyomás megelőzésében és leküzdésében is a segítségünkre lehet.

Szervezetünkbe folyamatosan bekerülnek mérgek. Legyen szó a táplálkozással bevitt különféle adalékanyagokról, vagy az olyan nehézfémekről, mint az ólom és higany. A már felszívódott veszélyes adalékanyagoktól csak méregtelenítéssel szabadulhatunk meg, sok más mellett ezért ajánlott a pecsétviaszgomba fogyasztása.

Pecsétviaszgomba hatása

A pecsétviaszgomba jelentős mennyiségben tartalmaz cinket, foszfort, germániumot, kalciumot, káliumot, magnéziumot, mangánt, vasat, illetve rezet, de gazdag immunerősítő hatású C-vitaminban, D-vitaminban és aminosavakban.

Méregtelenítő és vértisztító tulajdonságát részben a szerves germánium tartalmának köszönheti, ami közel másfélszeresére növelheti a vér oxigénfelvevő képességét. Ez a gyógygomba azonban még egy nagyon fontos hatóanyagot tudhat magénak, ami szintén segít a szervezet oxigén-felhasználásának javításában, ez pedig a ganoderic sav, helyesebben a ganoderic savak. Ez a hatóanyag a máj működésének támogatásában kaphat fontos szerepet, így járulva hozzá a méregtelenítés hatékonyságának növeléséhez.

A pecsétviaszgomba hatóanyagai segítik a véráramlást, adenozin tartalmának köszönhetően megelőzi a vérlemezkék összetapadását, ezért a trombózisos megbetegedések megelőzésére is használható. Adenozin tartalma szabályozza az emésztési funkciókat is, valamint a vér pH-szintjét.

Antioxidáns hatású poliszacharid összetevői csökkenthetik a hangulatingadozást, ami a méregtelenítés során a távozó mérgek miatt előfordulhat.

A pecsétviaszgomba egyéb hatóanyagai felhígítják a vérben és a plazmában található zsírokat, ezzel is tisztítva a vénákat és az artériákat. Mindezen tulajdonsága miatt segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, és megnövelheti a szív kapacitását.

Vannak a pecsétviaszgombának mellékhatásai?

A pecsétviaszgomba hosszútávon alkalmazható, nincsenek bizonyítottan káros mellékhatásai. Ritka esetben – a kúra első időszakában – enyhe szédülést, emésztési panaszokat, csontfájdalmakat okozhat. Ezek a kellemetlen tünetek rövid ideig állnak fenn, és C-vitamin pótlásával pedig teljesen megszűnnek

A cikket lektorálta:
Dr. Darnói Tibor

Források:
https://www.scribd.com/document/313356181/Ganoderma-Lucidum-Lingzhi-or-Reishi-Herbal-Medicine-NCBI
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3585368

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!