head

Kakukkfű az illatos gyógynövény | Miért fogyasszuk minden nap?

Kakukkfű: Vénusz istennő illatos gyógynövénye
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Emésztés

A kakukkfüvet a nők növényének is nevezik, és már a Biblia is megemlíti Mózes barangolásai során. A római nők illatosításra használták, a görögöknél a harcba készülő férfiak ruhájára, mint a bátorság szimbólumát hímezték.

A kakukkfű a paradicsomos, húsos és gombás ételek jellegzetes fűszere, és szervezetünk hatékony doktora. Ez az ízletes fűszer emésztésünk és immunrendszerünk természetes támogatója.

Menstruációs panaszokra

Mivel a kakukkfű javítja a vérkeringést, fokozza a vérbőséget vérszegénység esetén is segíthet. Ezt a fűszert nem hiába nevezik évezredek óta a nők fűszerének, ugyanis vérzési rendellenesség és menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas a belőle készült tea.

Köhögés ellen

A kakukkfű kiváló fertőtlenítő, és antibakteriális hatása miatt, nátha, köhögés és megfázásos megbetegedések esetén tökéletes segítség. Nyálkaoldó, gyulladáscsökkentő, köptető hatása miatt, a hurutos köhögés eredményes doktora és egészségünk őrzője. Betegség esetén, feltétlen kortyolgassunk kakukkfű teát!

Álmatlanságra

Töltsünk meg egy kis szövettasakot kakukkfűvel, tegyük a párnánkra, és lélegezzük be az illatát! Ez a fűszer tökéletes idegnyugtatóként funkcionál, álmot hoz a szemünkre, és még a depresszió panaszait is enyhítheti.

Puffadás ellen

A kakukkfű remek természetes méregtelenítő, védi a májat, és kiváló megoldás étvágytalanság esetén is. Mindezek mellett segíti az emésztést, és megszűnteti a puffadást, érdemes tehát a nehezebb ételeket kakukkfűvel fűszereznünk. Ha megterheltük az emésztőrendszerünket, igyunk kakukkfű teát!

Bőrgombásodásra

A kakukkfű bőrgomba esetén is segíthet erős fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Készítsünk belőle ecsetelőt, és használjuk a problémás bőrfelületen: 2 evőkanál kakukkfüvet 100 ml gyógyszertári, tiszta alkohollal öntsünk le, majd egy jól záródó üvegben 1 napig hagyjuk állni, végül szűrjük le!

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!