head

Fahéj: az ünnepi fűszer 5 jótékony hatása

Fahéj jótékony hatásai | 5 indok a fahéj mellett
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

A fahéj finom íze jó hatással van az emésztésünkre, illata kiváló hangulatjavító, ráadásul megfázás idején is sokat segíthet nekünk. Lássuk, mi mindenre jó ez az aromás fűszer!

A fahéj nemcsak meghitt hangulatot teremt, de egészségünkre is jó hatással van. Ismerjük meg egészségvédő tulajdonságait és kössünk vele barátságot, hogy egész évben fittebbek lehessünk!

Cukorbetegségre

A fahéj segíthet a vércukorszint stabilizálásban azáltal, hogy a vérbe kerülő glükóz átalakulását serkenti glikogénné. A glikogén a  cukornak az a formája, amit az izmok és a máj raktároznak el, hogy energia szükséglet esetén majd ismét visszalakítsák cukorrá. Ha fahéjat fogyasztunk a farkaséhség is könnyebben elkerülhet bennünket, ugyanis vércukorszintünk nem fog hirtelen megemelkedni, majd zuhanni.

Vírusölő

Ha megfáztunk, a fahéj betegségek idején is hatékony segítőnk lehet. Kiváló vírusölő és a bakteriális fertőzésekkel szemben is hatékonyan veszi fel a harcot. Könnyebben elejét vehetjük a téli náthának, szipogásnak, köhögésnek, és hamarabb felépülhetünk a betegségekből, ha a gyógyteánkba fahéj is kerül!

Emésztésserkentő

A fahéj jót tesz az emésztésünknek, így diéta, fogyókúra idején is érdemes barátságot kötnünk ezzel a fűszerrel. A fahéj kiváló természetes megoldás puffadáshányinger esetén is, azonban használatával érdemes csínján bánnunk, mert nagy mennyiségben gyomorproblémákat is okozhat.

Narancsbőrre

A szépségápolásban is kiemelt helyet foglal el a fahéj, főként a narancsbőr kezelése során. Ez a fűszer vérbőségetokoz, és bőrünket ruganyossá, simábba teheti, ráadásul, segít a méregtelenítésben, így méregtelenítő kúra során is jó szolgálatot tehet. Otthon is kipróbálhatjuk, ha mandulaolajba 1-2 csepp fahéjolajat keverünk, bedörzsöljük a combunkat és betekercseljük magunkat. A tekercselés előtt azonban teszteljük bőrünk egy kis területén, hogy nem vált-e ki allergiás reakciót! Tartsuk be a mennyiségi szabályokat, különben könnyen bőrsérülést okozhatunk vele.

Hangulatjavító

A fahéj kiválóan alkalmazható aromaterápia során, ugyanis remek kedélyjavító. Ha megérezzük a fahéj finom illatát, kedvünk egyből jobb lesz, ráadásul afrodiziákumként is funkcionál, így egy romantikus estén érdemes fahéjjal fűszereznünk!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!