head

Narancsbőr kezelése | Hogy tüntethető el a narancsbőr?

Hogy tüntethető el a narancsbőr?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Életmód

Kortól, súlytól függetlenül, szinte minden nőnél megjelenik narancsbőr, ami a helyes, méreganyagoktól mentes táplálkozás, a napi minimum 3 liter folyadék és a rendszeres mozgás mellett is kialakulhat. Lássuk, hogy ezek mellett, mit tehetünk még a kontúrosabb, feszesebb bőrért, és milyen módszerekkel lehetséges a narancsbőr kezelése.

A narancsbőr a zsírsejtek kiboltosulása a bőrfelszín felé, aminek látványa esztétikailag zavaró lehet. Leggyakrabban a combokat és a feneket érinti, ritkábban a karokon, valamint a hason is megjelenhet.

Lúgosítás

A narancsbőr száműzéséért folytatott munkánk során ne feledkezzünk meg a lúgosítás fontosságáról sem! Hiába étkezünk egészségesen, iszunk elegendő mennyiségű folyadékot, és mozgunk rendszeresen, ha szervezetünk sav-bázis egyensúlya felborult. Ilyenkor, emésztési problémák, ízületi bántalmak és bőrproblémák, többek között narancsbőr is jelezhet. Válasszunk egy megbízható alapanyagokból összeállított lúgosító kúrát, amivel nemcsak emésztésünket segíthetjük, hanem hozzájárulhatunk a méreganyagok távozásához, és a narancsbőr enyhítéséhez is.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs az egyik legjobb módja a narancsbőr enyhítésének. A nyirokmasszázs során, a masszőr felpezsdíti a nyirokkeringést, és a szövetek közötti pangó folyadékot, valamint a méreganyagokat célirányos mozdulatokkal távozásra ösztökéli. A nyirokmasszázs következtében beindulnak a szervezet természetes méregtelenítő folyamatai, és a kezelést követő pár órában a méreganyagok a veséken, valamint az emésztőrendszeren keresztül távoznak.

Tekercselés

A tekercselést kozmetikai szalonokban, vagy akár otthon is elvégezhetjük. A legjobb, ha egy nyirokmasszázst követően kerül rá sor, ugyanis ilyenkor hatékonyabban jutnak be a bőrbe a tekercselés során alkalmazott hatóanyagok. Választhatunk hideg és meleg tekercselés közül, de ha az otthoni változat mellett döntünk, akkor érdemes fahéj és kávé alapú, a vérkeringést elősegítő, vérbőséget fokozó krémeket alkalmazni, majd tekercselő fóliával körbetekerni az érintett testrészt, és egy takaróval, vagy melegítő nadrággal bedunsztolni magunkat. Ha otthon végezzük, nyáron ez nem tartozik a legkellemesebb kezelések közé, de az eredményért megéri.

Infraszauna

Az infraszauna serkenti a vérkeringést, fokozza a salakanyagok távozását, ezzel segíti a zsírbontást. Használatát követően, a narancsbőr elleni krémek hatóanyagai is jobban fognak felszívódni.

Mezoterápia

A narancsbőr mezoterápiás kezelésének lényege, hogy a bőr alatti zsírszövetbe különféle zsírbontó hatású, és a mikrokeringés és nyirokműködés hatékonyságát növelő anyagokat adnak be.

Rádiófrekvenciás zsírbontás

Rádiófrekvenciát alkalmazva a szövetek és a zsír egy bizonyos hőmérsékletre felmelegítik, a hőhatás következtében a zsírsejtek cseppfolyóssá válnak, az élénkebb anyagcsere-folyamatoknak köszönhetően a keringési és nyirokrendszerbe kerülnek, onnan pedig kiürülnek.

Mozgás

Speciális tornagyakorlatokkal sokat javíthatunk bőrünk megjelenésén. Az akár otthon is elvégezhető torna javítja a helyi vérkeringést, ami nagymértékben hozzájárul a feleslegesen felgyülemlett víz eltávolításához. Az izmok feszessé, a bőr ruganyosabbá válik, mindez segíti a narancsbőr elleni küzdelemben. A tornagyakorlatokról érdemes az interneten tájékozódni.

Táplálkozás

Hanyagoljuk a szénsavas üdítőket, az alkohol- és a koffeintartalmú italokat, és a zsíros ételeket, és javasolt napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása. Fokozza a narancsbőr elleni gyakorlatok hatását az ananász fogyasztása.

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!