head

Narancsbőr kezelése | Hogy tüntethető el a narancsbőr?

Hogy tüntethető el a narancsbőr?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Egészségügyi asszisztens, újságíró

Google+
Téma: Életmód

Kortól, súlytól függetlenül, szinte minden nőnél megjelenik narancsbőr, ami a helyes, méreganyagoktól mentes táplálkozás, a napi minimum 3 liter folyadék és a rendszeres mozgás mellett is kialakulhat. Lássuk, hogy ezek mellett, mit tehetünk még a kontúrosabb, feszesebb bőrért, és milyen módszerekkel lehetséges a narancsbőr kezelése.

A narancsbőr a zsírsejtek kiboltosulása a bőrfelszín felé, aminek látványa esztétikailag zavaró lehet. Leggyakrabban a combokat és a feneket érinti, ritkábban a karokon, valamint a hason is megjelenhet.

Lúgosítás

A narancsbőr száműzéséért folytatott munkánk során ne feledkezzünk meg a lúgosítás fontosságáról sem! Hiába étkezünk egészségesen, iszunk elegendő mennyiségű folyadékot, és mozgunk rendszeresen, ha szervezetünk sav-bázis egyensúlya felborult. Ilyenkor, emésztési problémák, ízületi bántalmak és bőrproblémák, többek között narancsbőr is jelezhet. Válasszunk egy megbízható alapanyagokból összeállított lúgosító kúrát, amivel nemcsak emésztésünket segíthetjük, hanem hozzájárulhatunk a méreganyagok távozásához, és a narancsbőr enyhítéséhez is.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs az egyik legjobb módja a narancsbőr enyhítésének. A nyirokmasszázs során, a masszőr felpezsdíti a nyirokkeringést, és a szövetek közötti pangó folyadékot, valamint a méreganyagokat célirányos mozdulatokkal távozásra ösztökéli. A nyirokmasszázs következtében beindulnak a szervezet természetes méregtelenítő folyamatai, és a kezelést követő pár órában a méreganyagok a veséken, valamint az emésztőrendszeren keresztül távoznak.

Tekercselés

A tekercselést kozmetikai szalonokban, vagy akár otthon is elvégezhetjük. A legjobb, ha egy nyirokmasszázst követően kerül rá sor, ugyanis ilyenkor hatékonyabban jutnak be a bőrbe a tekercselés során alkalmazott hatóanyagok. Választhatunk hideg és meleg tekercselés közül, de ha az otthoni változat mellett döntünk, akkor érdemes fahéj és kávé alapú, a vérkeringést elősegítő, vérbőséget fokozó krémeket alkalmazni, majd tekercselő fóliával körbetekerni az érintett testrészt, és egy takaróval, vagy melegítő nadrággal bedunsztolni magunkat. Ha otthon végezzük, nyáron ez nem tartozik a legkellemesebb kezelések közé, de az eredményért megéri.

Infraszauna

Az infraszauna serkenti a vérkeringést, fokozza a salakanyagok távozását, ezzel segíti a zsírbontást. Használatát követően, a narancsbőr elleni krémek hatóanyagai is jobban fognak felszívódni.

Mezoterápia

A narancsbőr mezoterápiás kezelésének lényege, hogy a bőr alatti zsírszövetbe különféle zsírbontó hatású, és a mikrokeringés és nyirokműködés hatékonyságát növelő anyagokat adnak be.

Rádiófrekvenciás zsírbontás

Rádiófrekvenciát alkalmazva a szövetek és a zsír egy bizonyos hőmérsékletre felmelegítik, a hőhatás következtében a zsírsejtek cseppfolyóssá válnak, az élénkebb anyagcsere-folyamatoknak köszönhetően a keringési és nyirokrendszerbe kerülnek, onnan pedig kiürülnek.

Mozgás

Speciális tornagyakorlatokkal sokat javíthatunk bőrünk megjelenésén. Az akár otthon is elvégezhető torna javítja a helyi vérkeringést, ami nagymértékben hozzájárul a feleslegesen felgyülemlett víz eltávolításához. Az izmok feszessé, a bőr ruganyosabbá válik, mindez segíti a narancsbőr elleni küzdelemben. A tornagyakorlatokról érdemes az interneten tájékozódni.

Táplálkozás

Hanyagoljuk a szénsavas üdítőket, az alkohol- és a koffeintartalmú italokat, és a zsíros ételeket, és javasolt napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása. Fokozza a narancsbőr elleni gyakorlatok hatását az ananász fogyasztása.

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT