head

Fogyás tippek | Hétköznapi szokásaink, amelyek a fogyás útjában állnak

Fogyás kisokos – Miért nem fogyok?
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Életmód

Ha nem megy a fogyás, gondolja újra a szokásait! Számos esetben az életmódunk az oka annak, hogy akármennyire akarunk, nem tudunk lefogyni. Íme, néhány tipp a sikeres fogyás érdekében!

Van, akinek könnyebben megy a fogyás, másoknak nehezebben, de, ha meg sem mozdul a mérleg nyelve, valamit biztosan rosszul csinálunk. A fogyás sikertelenségének számos egészségügyi oka is lehet, de bizonyos esetekben csak a rossz szokásaink állnak a háttérben.

Túl sok alvás

Sokan tudunk arról, hogy a túl kevés alvás elhízáshoz vezethet, azonban arról már kevesebbet hallani, hogy a túlalvás is hasonló hatással bír. A PLOS One tudományos folyóiratban megjelent egy tanulmány, amiben a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a túl sok alvás is hozzájárulhat a magas testtömegindexhez. Az egészséges felnőtt szervezetnek naponta 7-8 óra alvásra van szüksége, ha viszont napi 10 órát durmolunk, előfordulhat, hogy a ruhaméretünk bánja, akkor is, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. A sikeres fogyás érdekében érdemes tehát átgondolnunk, napi hány órát töltünk álomországban!

Átgondolatlan étkezés

Valljuk be, manapság a reggelit, és az ebédet, de még sokszor a vacsorát sem olyan körülmények között költjük el, amit nyugodtak lehetne nevezni, így a fogyás sem feltétlen indul be. Ha reggel rohanunk, napközben csúszásban vagyunk, este pedig már szinte mindegy, hogy mit eszünk, csak együnk valamit, akkor ezek az átgondolatlan, kapkodó étkezési szokások a derekunkon, combunkon és fenekünkön lerakódó zsírral és a nagyobb ruhaméretekkel fognak emlékeztetni minket rossz döntéseinkre. Vegyük elejét az esti lakmározásoknak úgy, hogy csak egészséges zöldségekkel, gyümölcsökkel, sovány húsokkal és natúr joghurttal töltjük meg a hűtőnket, amiből ebédre is magunkkal vihetünk. A reggelt pedig indítsunk egy villámgyors zöldárpafüves smoothie-val, és méregtelenítsünk rendszeresen, hogy a pangó, fogyást akadályozó méreganyagokat száműzzük a szervezetünkből!

Kávéfogyasztási szokásaink

A kávé magában nem hizlal, de csak nagyon kevesen isszuk tej és cukor nélkül. A tej puffasztó hatása, és a cukor már önmagában sem tesz jót diéta idején, ha a cél a lapos has, de ha a kávézóban még külön ízesítést is kérünk a kávénkba - ami rendszerint cukros szirup, vagy mesterséges adalékanyagokkal dúsított aroma -, akkor máris ráleltünk a sikertelen fogyás egyik okára. Indítsuk a napunkat immunerősítő és anyagcsere pörgető langyos citromos vízzel, majd később, ha úgy érezzük, feltétlen szükségünk van a kávéra, igyuk feketén, de semmiképp se éhgyomorra, ugyanis könnyen megtapasztalhatjuk maró, savas hatását! Ha sok kávét fogyasztunk, bizonyos időközönként érdemes a lúgosítás áldásos hatásit kihasználnunk!

 

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!