head

Ebben segít a maca gyökér a nőknek!

Maca gyökér, a nők jó barátja
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Életmód

Az édeskés, kissé dió ízű maca gyökér növelheti a termékenységet, enyhítheti a menopauza tüneteit, és javíthatja a hangulatot. Ezért fogyasszon maca gyökeret! A maca gyökér a brokkoli, a karfiol és a káposztaszámos, az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A növény ehető része a gyökere, mely szárítva, porrá őrölve támogatja egészségünket, és még a libidót is megemeli.

Csökkenti az öregedés jeleit

A C-vitaminban gazdag, immunerősítő maca gyökér bővelkedik a csontok, az izmok és a bőr számára nélkülözhetetlen rézben, valamint a vérképzéshez, premenstruációs tünetek enyhítéséhez és a fertőzésekellenivédelemhez nélkülözhetetlen vasban. Magas antioxidáns- tartalmának köszönhetően ez a gyógynövény késlelteti az öregedési folyamatokat, vagyis öregedés ellen is hatékony, természetes megoldás lehet.

Növeli a libidót

A maca gyökeréből készült por rendszeres fogyasztása a libidót is növelheti. Hatása, nemtől függetlenül, férfiaknál és nőknél is érezhető: körülbelül 1,5 hónap elteltével növelheti a nemi vágyat. Javítja a spermiumokminőségét, mennyiségét és mozgékonyságát is. Ha ingadozik a libidónk, és szeretnénk szinten tartani, vagy párunk termékenységét fokozni, a maca por jó megoldás lehet a hálószobai élet felpezsdítésére.

Természetes megoldás depresszió ellen

Menopauza idején, de egy stresszesebb periódusban is, segíthet a maca gyökér a depresszív tünetek enyhítésében. Ez a gyógynövény flavonoid-tartalma révén támogatja a szervezetben jelenlévő gyulladásosfolyamatokmegszüntetését, valamint hozzájárulhat a hormonháztartáskiegyensúlyozásához. A depresszió ellen a mozgás kifejezetten ajánlott, amiben a maca gyökér szintén hatékony segítőnk lehet, ugyanis a növény fogyasztása növelheti a sportteljesítményünket.

Enyhíti a premenstruációs tüneteket

Akár változókorban, akár még csak előtte állunk, a maca gyökérrel érdemes barátságot kötnünk. Rendszeres fogyasztása enyhítheti a menopauza tüneteit (hangulatingadozások, ingerlékenység, hőhullámok, hüvelyszárazság), továbbá megkönnyíti az elalvást, valamint biztosítja a nyugodt álmot.

 

Forrás:
https://www.webmd.com/vitaminssupplements/ingredientmono-555-maca.aspx?activeingredientid=555

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!