head

Avokádó: a szívbarát finomság

Avokádó: a szívbarát finomság
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Életmód

Nemcsak finom krémeket készíthetünk belőle, hanem jót tesz a bélrendszernek és a szívnek, valamint az öregedési folyamatok lassításában is segít.

Egészségünk megőrzésére

Az avokádó gazdag A-, C-és E-vitaminban, így fogyasztása jótékonyan hat a szemünkre, csökkenti a látás romlásának esélyét. Emellett kiváló immunerősítő.

Szívünk örömére

Magas káliumtartalmának köszönhetően kedvezően hat az érrendszerre, a vérkeringésre és a magas vérnyomásra. Az avokádó rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, és a stroke kialakulásának esélyét is mérsékelheti.

Nőknek

A nők számára az avokádó fogyasztása kifejezetten ajánlott, ugyanis értékes folsavat tartalmaz, ami a vérképzéshez és a megfelelő sejten belüli anyagcsere folyamatokhoz nélkülözhetetlen. Emellett nagymértékben tartalmaz olyan zsírsavakat, amelyeknek a mellrák megelőzésében van fontos szerepe.

Férfiaknak

Nemcsak a nők, hanem a férfiak szervezetére is jótékonyan hat az avokádó. A férfiak körében az egyik leggyakoribb tumoros megbetegedés a prosztatarák, azonban az avokádó magas antioxidáns tartalmának köszönhetően nagyban csökkenti a rákos megbetegedések esélyét.

Méregtelenítésre

Nagy arányban tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek támogatják a máj méregtelenítő munkáját. Az avokádó segít a káros, mérgező anyagok eltávolításában, ezáltal hozzájárul a természetes méregtelenítési folyamatokhoz.

Szépségünk megóvására

Akár elfogyasztva, akár bőrünkre pakolásként alkalmazva, egyaránt élvezhetjük az avokádó bőrszépítő tulajdonságait, ugyanis hatékonyan veszi fel a harcot a bőrt öregítő szabad gyökök ellen. Növeli az oldható kollagének mennyiségét, így segít megőrizni bőrünk fiatalságát, rugalmasságát.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!