head

Egoizmus kontra szervilizmus, emberek közötti energia

Egoizmus kontra szervilizmus, emberek közötti energia
Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Életmód

Két ember kapcsolatának minőségét voltaképpen az határozza meg, hogy az interakciós kapcsolódási pontjaik milyen mértékben illenek össze egymással.  

Cikkemhez felhasználtam Dr. Bernard D. Beitman, az „Energy exchanges between people” cikkét.

Az élet minden egyes területét az energia határozza meg. Így van ez az ember esetében is, ez az auránál nagyobb és a csakrákhoz szervesen kapcsolódó energiamező egy olyan sajátos lenyomat, mint az ujjlenyomat. Amikor másokkal interakcióba lépünk, tulajdonképp mindenféle érzelmek lépnek fel. Ezek egy része meglehetősen tudatosak, de a túlnyomó többségük sajnos tudattalan marad. Tapasztalt már olyat, hogy egy ember már azelőtt nem volt Önnek szimpatikus, hogy megszólalt volna? Netán meglepően nagyon szimpatikus volt? Az energiamezők személyes kommunikációnál többnyire egymásba érnek, azaz “érzik” egymást, ebből fakadt az előbb említett érzés.

Egoizmus kontra szervilizmus

Például egy olyan ember esetében, akinél a büszkeség dominál főként, olyan ember táraságát keresi, akinél a szervilis viselkedés a meghatározóbb. Szervilizmus? Milyen a szervilis viselkedésű ember? Olyan személy, aki szolga módon meghunyászkodó, megalázkodó típus. A véleményünk véka alá rejtése vezet a szervilizmushoz. „Nem szól szám, nem fáj fejem”. Ez egy ideig egyszerűnek tűnik, hiszen ezzel elkerülhetőek a konfliktusok. A szolgai, megalázkodó magatartás észrevétlenül épül be a személyiségünkbe. Ezzel csak egy baj van, ha véleményünknek nem adunk hangot, a változás esélye is kisebb marad. De kanyarodjunk vissza az emberek közötti energiához.

Babits szavait idézném: „vétkesek közt cinkos, aki néma”

Valóban képesek vagyunk megérezni egy szerettünk fájdalmát, örömét? Igen!

Nem kell különösebb mérőeszköz ahhoz, hogy érezzük a nap melegét, vagy a jéggel járó hidegérzést. Hasonlóképpen nem kell mérőeszköz az interperszonális energia kimutatásához sem. Az interperszonális energia különbözik a nem-verbális kommunikációtól (arckifejezések, testbeszéd). A legtöbb ember nem tudatosan regisztrálja, de mégis érzékeli.

Hiszem, ha látom, az létezik, amit látok! Ez a gondolkodásmód már lejárt! Ha nincsenek negatív érzelmeink, energiaszintünk egyformán magas lesz, csak így tarthatjuk meg a párkapcsolatunkat, azáltal hogy a kívánt energia-egyensúly létrejön. Mit jelent ez? Ha a gondolkodásunk főként pozitív gondolatokból áll, kevesebb lesz a nézeteltérés, a probléma, a stressz, a szomorúság. Ne akarjon olyan ember társa lenni, aki csak a rosszat látja az életben, magában, Önben és mindenkiben. Az ember is képes mástól energiát átvenni, csak úgy, mint a növények. A Bielefeld Egyetem biológusai korszakalkotó felfedezést tettek közzé, amelyről a Science Daily oldalán olvashatunk. Bebizonyították, hogy a növények képesek más növényeket alternatív energiaforrásnak használni.

Dr. Olivia Bader-Lee szerint a folyamatos kutatások idővel be fogják bizonyítani azt, amit az energetikusok már rég tudnak, hogy az emberek egyszerű energiaátvitel segítségével, a növényekhez hasonlóan igenis képesek lesznek meggyógyítani egymást.

 

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!