head

Vörösborral egészségesen

Vörösborral egészségesen
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Életmód

A mediterrán országokban közismerten alacsonyabb a szív- és érrendszeri, valamint rákos megbetegedések előfordulása. Ebben komoly szerepe van az antioxidáns hatású vörösbor étrendi alkalmazásának: napi egy pohár ital ugyanis jótékony összetevőinek köszönhetően valóban gyógyszer a szervezet számára.
A vörösbor gyógyhatásait már az ókori görögök és a rómaiak is felismerték, különböző gyógynövényekkel összekeverve - természetesen élvezeti értéke mellett - elsősorban az emésztési panaszok orvoslására alkalmazták.

Védi a szívet

Mivel a vörösbor tágítja az ereket, hígítja a vért, megelőzi a vérlemezkék összeállását, és csökkenti az LDL koleszterin szintjét, ezáltal hozzájárul a magas vérnyomás, valamint az érrendszer elmeszesedése miatt kialakuló keringési zavarok megelőzéséhez: segít elkerülni a szívbetegségeket, az érszűkületet, a trombózist és az agyi katasztrófát.

Kiváló antioxidáns

A vörösbor bővelkedik antioxidáns hatóanyagokban (a legismertebb a rezveratrol), ezért védelmet nyújt a gyulladások, szív- és érrendszeri megbetegedések, rákot okozó, valamint a sejtöregedés sebességét felgyorsító szabad gyökökkel szemben. A rezveratrol segít megelőzni a vastagbélrákot a tüdőrákot, a cukorbetegséget és az Alzheimer-kórt.

Szépségápolás vörösborral

Napi egy pohár vörösbor – és ez is az antioxidánsoknak köszönhető – jelentősen lelassítja a bőr öregedését, gátolja a ráncok kialakulását, elhalványítja a hegeket. Méregtelenítő hatása a pattanások kezelésében tehet jó szolgálatot, ahogyan a vörösbor a fogszuvasodás megelőzésére is sikerrel alkalmazható. További előnye, hogy szinte egyáltalán nem hizlal, sőt, mivel kihajtja a szervezetből a pangó vizet, a súlycsökkenéshez is hozzájárulhat. Ezen kívül, a vörösbor megtisztítja a veséket, megóv a vesekőtől, valamint fokozza a természetes méregtelenítő folyamatok hatékonyságát. 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!