head

Üdítő bőrdörzsölés: nem csak a bőrnek hasznos

A bőrdörzsölés hatására javul a nyirokfolyadék áramlás
A bőrdörzsölés hatására javul a nyirokfolyadék áramlás
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Életmód

Sok mindent kipróbált, mégsem sikerült puhává varázsolnia a bőrét, vagy ok nélkül fáradtnak, levertnek érzi magát? Gyorsan dörzsölje át magát alaposan, és megtapasztalja, milyen az igazi újjászületés!

Aki már kipróbálta tudja, hogy a test teljes átdörzsölése bizony csodákra képes. Nem csupán az elhalt hámsejteket távolíthatjuk el ezen a módon nagy hatékonysággal, hanem egész szervezetünknek jót teszünk. Lássuk tehát, mire jó a bőrdörzsölés, és hogyan fogjunk hozzá

Miért jó a bőrdörzsölés?

A bőrdörzsölés első és leginkább szembetűnő hatása, hogy segítségével hatékonyan eltávolíthatók a kiválasztott méreganyagok és az elhalt hámsejtek: a bőr bársonyossá válik, láthatóan és érezhetően felfrissül. Halványabbak lesznek a striák, a narancsbőr és a mikroráncok. Vérbőség alakul ki, gyorsul az anyagcsere, hatékonyabb lesz a szervezet természetes méregtelenítése. A bőrdörzsölés hatására javul a tápanyagok, az oxigén és a kiválasztott méreganyagok egy részét szállító nyirokfolyadék áramlása, valamint csökken az ödémás duzzanat és fájdalom. És még valami: a bőr stimulálása nyugtatja az idegrendszert, segít megszüntetni a stressz tüneteit.

Zuhanyozás előtt és után

Akkor járunk a legjobban, ha zuhanyzás előtt, vagy közvetlenül egy gyors, hideg vizes zuhanyozás után ragadunk dörzsszivacsot –alkalomadtán egy érdes törülköző is megteszi–, amivel, körkörös mozdulatokkal a lábfejeinktől törzsünk felé, majd kézfejünktől a mellkasunk irányába haladva, illetve a hason felülről lefelé átdörzsöljük magunkat. Miután végeztünk, érdemes meleg vizes zuhanyt venni.

A bőrápolás se maradjon el

Végezetül fürödjünk meg, vagy zuhanyozzunk meleg vízzel, majd tetőtől talpig kenjük be magunkat valamilyen természetes anyagokból készült hidratáló krémmel. Különösen ajánlottak a shea vajas készítmények, mert ezek szinte minden bőrtípusra használhatók, és nem okoznak irritációt.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!