head

Hogyan segít a fogyásban a zsírégető csipkebogyó?

Hogyan segít a fogyásban a zsírégető csipkebogyó?
Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Egészség

Hogyan segít a fogyásban a zsírégető csipkebogyó?

A csipkebogyót legtöbben kimagasló C-vitamin-tartalma miatt fogyasztják, pedig a szervezetre gyakorolt hatása sokkal több, mint C-vitamin pótlás. Ez a csodabogyó erősíti az immunrendszert, enyhíti az ízületi fájdalmakat, gyulladáscsökkentő, vízhajtó hatású, mindemellett hatékonyan beindítja a zsírégetést. De hogyan? A zsírégető csipkebogyó granulátum segít a zsírok felszívódásában., hiszen szinte minden zsírbontó folyamatban aktívan részt vesz. A csipkebogyóban nagy mennyiségben megtalálható pektin megakadályozza a koleszterin és a zsírok nagy részének felszívódását.  A pektin egy olyan növényi eredetű poliszaharid, mely természetes méregtelenítő, mindemellett kivonja a szervezetből a nehézfémeket.

Hogyan alkalmazzuk?

Napjainkban már számtalan csipkebogyó termék kapható a piacon, éppen ezért ajánlott a gyártási folyamatot is ellenőrizni. A napi javasolt adag 1-2 teáskanálnyi őrlemény, amelyre a Coesam készítményt ajánlom. A zsírégető csipkebogyó por egy olyan minőségi termék, mely a dél chile-i hegyekben nevelkedett, 100%-ban organikus. A csipkebogyó por mindennapos fogyasztása a zsírbontó folyamatok aktivitásában segít. Nemcsak a fogyókúra alatt lehet segítségünkre, hiszen erősíti az immunrendszert, ezáltal számos betegség kialakulását megelőzhetjük, amennyiben a napi étrendünk részét képezi ez a csoda gyógynövény. Keverjen el 1-2 teáskanálnyi csipkebogyó port 3 dl vízben, vagy tejben – ajánlott a növényi eredetű tejek fogyasztása -, de akár a reggeli zabkásának is csodás ízt ad .

Csipkebogyó por, az igazi vitaminbomba

A minőségi csipkebogyó képes megkötni a szabad gyököket, így felveszi a harcot a daganatos és a koszorúér betegségekkel szemben. Nagy mennyiségben tartalmaz B1, B2, P és K-vitaminokat. A zsírégető csipkebogyó nemcsak a fogyásban segít, hanem fájdalomcsillapításra is használható. Csökkenti a degeneratív ízületi gyulladással járó kínos fájdalmakat.

A filteres kiszerelésben kapható csipkebogyótea ugyan tartalmaz C-vitamint, viszont a forrázás hatására igen sokat veszít a vitamin tartalmából. Javasolt valamely szárított csipkebogyó por fogyasztása, például a Coesam zsírégető csipkebogyó por. Felhasználása: 2-3 teáskanálnyi őrleményt keverjen el vízben, vagy ételben.

Gyógyhatásai

Gyógyhatása évtizedek óta közismert, gyorsan és hatásosan csökkenti az influenzás panaszokat, mindemellett erősíti az immunrendszert. A mellékvesék és a máj működésében aktívan részt vesz, rendszeres fogyasztásával a különféle mellékvese problémák megelőzhetőek. Sebek, valamint fertőzések kezelésében  is hasznát vehetjük a csipkebogyónak. Mivel erősíti a csontokat, így erősen javasolt a gyengébb csontozatúaknak, valamint a csontritkulásban szenvedőknek a csipkebogyó port a mindennapos étrendbe bevezetni. A fogyókúra egyik leghatékonyabb, legtermészetesebb támogatója, hiszen a zsírégető csipkebogyó kiválóan segít a zsírok felszívódásában. A csipkebogyóból nyert olajat a kozmetikai ipar is hasznosítja.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!