head

Meggy: szívünk és bélrendszerünk savanykás védelmezője

Meggy: szívünk és bélrendszerünk savanykás védelmezője
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

A meggy hatékony méregtelenítő, remek vértisztító, és kiváló lúgosító. Lássuk, miként segíti szervezetünket a meggy! Savanykás íze mögött rengeteg értékes tulajdonság rejtőzik, fedezzük fel együtt, mi mindenre jó ez az apró gyümölcs!

Emésztésserkentő

Már kis mennyiségű meggy is hozzájárulhat az emésztés helyreállításához. Remek természetes ellenszere lehet a különböző bélbántalmaknak, és a székrekedés kínzó tüneteivel is hamarabb leszámolhatunk a savanykás gyümölcs segítségével.

Méregtelenítő

Nemcsak emésztésünkre, hanem a vízháztartásunkra is kiváló hatással van a meggy.  A meggy vízhajtó és méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően a gyümölcs fogyasztása nagymértékben hozzájárulhat a szervezetben felgyülemlett toxinok és a felesleges víz távozásához, valamint az ödéma megelőzéséhez.

Lúgosító

A meggy a nyár egyik legjobb lúgosító gyümölcse. Savanyú íze ne tévesszen meg minket: kiváló segítség, ha szervezetünknek lúgosításra van szüksége, segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt és a lúgosító kúra  remek kiegészítője lehet.

Vértisztító

A meggy erős méregtelenítő hatásának köszönhetően vérünk tisztántartásában is a segítségünkre lehet. Ez az apró gyümölcs jótékonyan hat az erek állapotára, segíti a véráramlást és tisztítja a vért.

Immunerősítő

A megfázás soha nem jöhet jókor, azonban nyáron különösen zavaró tud lenni. A meggy magas A- és C-vitamin-tartalmának, valamint baktériumölő tulajdonságának köszönhetően hatékony segítség lehet a nátha mihamarabbi megszűntetésében.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!