head

Gyógygomba rák ellen: „Az életemet és a gyógyulásomat köszönhetem Fachet Józsefnek”

Paszinger József
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Vélemények

A 83 éves férfi éveket tagadhatna le a korából, hihetetlen módon sugárzik belőle az életerő, és az optimizmus. De nem volt ez mindig így, hiszen Paszinger Józsefnek hosszú évekkel ezelőtt egy súlyos rákbetegséggel kellett megküzdenie, gyógyulását pedig a Fachet gyógygombának tulajdonítja. József elsők között próbálta ki Fachet professzor készítményét, aki már akkor megígérte, hogy segít neki, amikor a készítmény még csak kísérleti stádiumban volt. Olvassa el, hogyan segített Józsefnek a gyógygomba rák ellen.

Milyen típusú rákot diagnosztizáltak Önnél?

Vastagbélrákot. Az igazat megvallva semmi jelét nem éreztem annak, hogy beteg lennék, igyekeztem egészségesen élni és étkezni. 2002 augusztusában műtöttek a Szabolcs utcai kórházban, addigra már elég nagy kiterjedésű volt a daganat. Táplálkozás élettant tanultam, a feleségemmel együtt mindig is igyekeztünk egészségesen élni, de azokat a mérgeket, amiket megeszünk, úgy látszik nem mindig tudtuk kizárni. Ettől függetlenül talán azért „kaptam” ezt a betegséget, mert, ahogy öregedtem egyre nehezebben viseltem a sok igazságtalanságot, sorra értek a pofonok. Rengeteget rágtam magam bizonyos problémákon, amiket úgysem tudtam megoldani, kilátástalannak gondoltam a helyzetem. Ekkor jelentkezett a vastagbélrák is.   

Mi történt a műtétet követően?

2003-ban ismét megműtöttek. Ezután jött az 50. érettségi találkozónk, ahol együtt ünnepeltünk Fachet Józseffel, akivel osztálytársak voltunk, és alapítói a Szent László Gimnázium biológiai szakkörének. József ebéd közben mesélt a kutatásairól, és én is elmeséltem neki, hogy milyen problémám van. Mondta, hogy a Debrecenben kapott egy labort, ahol kísérleti stádiumban van a gyógygomba készítménye, ami Japánban gyógyszer. Ahogy megjelent, tehát engedélyezték, üzent, azóta én folyamatosan szedem. Lassan 15 éve, és amíg élek nem is fogom abbahagyni. Sajnos ezt a TB nem támogatja, de az ember mindent megtesz az egészségéért, úgy érzem, segített a gyógygomba rák ellen.

Fachet professzor mindvégig felügyelte a gyógyulását?

Igen. Ő állította be a megfelelő dózist, időnként személyesen átbeszéltük az állapotomat, ha kellett, változtattunk az adagoláson. A gyógygomba fitten tartott, életkedvet, erőt és reményt adott, hogy ki tudok jönni ebből a gödörből. Folyamatosan jártam kontrollvizsgálatra, 2008-ban ismét polipokat találtak a vastagbelemben, ezért harmadszorra is megoperáltak. Nem csüggedtem el, Fachet Jóska figyelmeztetett arra, hogy a gyógyuláshoz türelem kell, és én egy percre sem vesztettem el az ebbe vetett hitemet. A kórházban másoknak is ajánlottam a gyógygombát, de a közvetlen környezetemben is, akad olyan volt kollégám, aki szedte és egy súlyos betegségből épült fel.

2008 óta minden rendben az egészségével?

Évente jártam kolonoszkópiára, eleinte még találtak kisebb polipokat, de 5 éve teljesen tünetmentes vagyok. Ahogy sokan mások, úgy én is az életemet és a gyógyulásomat köszönhetem Fachet Józsefnek, ha ő nincs, már én sem lennék. Hálás vagyok neki, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy másodszor szülessen. Persze mindannyian Isten kezében vagyunk, és sokszor akkor jön a segítség - nem tudjuk honnan-, amikor a legnagyobb szükség van rá. 1956 után a vastagbélrák miatt voltam a legnagyobb veszélyben, és biztos vagyok benne, hogy a Fachet gombától gyógyultam meg. Tudom, hogy egy élet munkája van ebben a készítményben, Jóska még Szent Györgyi Alberttel is tartotta a kapcsolatot. Sajnos egy idő után beteg lett, akkor már csak telefonon tudtunk egyeztetni, majd érkezett a lányától a hír, hogy meghalt. Amíg élek, nem felejtem el, amit értett tett.

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!