head

Tanuljon az ősembertől lúgosítani!

Tanuljon az ősembertől lúgosítani!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Ha a migrén, az alvászavar az ön életét is megkeseríti, könnyen lehet, hogy a lúgosítással megszüntetheti a problémáit! Nézzük, miért fontos a lúgosítás.
Szervezetünk legtöbb élettani folyamatának savasító hatása van, amelyeket ellensúlyozni szükséges. Ha nem fordítunk kellő figyelmet a lúgosításra, a sav-bázis egyensúly felborul, és szervezetünk elsavasodik, ami számos betegséget idézhet elő anélkül, hogy tudnánk a valódik okát.

Így savasítja el ön is a szervezetét

A sűrű és állandósult fejfájás, a migrén, az álmatlan éjszakák, az emésztési zavarok, az ízületi fájdalmak és a mozgásszervi problémák hátterében is sokszor az elsavasodás áll. A rengeteg állati eredetű étel, mint amilyenek a tejtermékek, a különböző húsok túlzott mennyiségben történő fogyasztása, az agyonfinomított élelmiszerek, a rendszertelen és hiányos táplálkozás kitűnő alapkövei szervezetünk elsavasodásának. Ha emellé még mozgásszegény életmód is társul és maximum csak akkor mozog, ha a távirányítóért nyúl, vagy a lift gombját kell megnyomni, akkor már rálépett az elsavasodás rögös és sokszor fájdalmas útjára.

Segít az ősember

A kőkorszakban élő elődeinknek remek útmutatóval szolgálnak a mai kor emberének, miként is kell lúgosítani. Természetesen tudtukon kívül, de az ősemberek olyan életmódot folytattak, amely segítette a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartását: rengeteget mozogtak, hiszen az ételek megszerzéséhez akár több kilométert kellett gyalogolniuk, és főként zöldségeket, gyümölcsöket és magvakat ettek. A hús nem számított az étkezések fő alkotóelemének és a tejtermékek sem.

Nem azt mondjuk, hogy teljesen mondjon le az állati eredetű fehérjékről, de ha csökkenti azok mennyiségét, segíthet a szervezete sav-bázis egyensúlyának helyreállításában. Érdemes azonban tudni, hogy a környezetszennyezés hatására az idők folyamán sokkal kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak a mai zöldségek, gyümölcsök, mint anno. Éppen ezért bizonyos zöldségekből, gyümölcsökből igen jelentős mennyiséget, napi akár több kilót is meg kellene ennünk azért, hogy a megfelelő mennyiségű lúgosító ásványi sókat megkapja a szervezetünk. Mivel ez nyilván nem kivitelezhető, a legjobb megoldás, ha amellett, hogy például fogyasztunk spárgát, spenótot, uborkát, búzafüvet és árpafüvet, pótoljuk a nyomelemeket egy-egy megfelelő étrend-kiegészítővel, így támogatva szervezetünk lúgosítását.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!