head

Görögdinnye: az egyiptomi fáraók kincse

Görögdinnye gyógyhatásai: antioxidáns gyümölcs
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Nem telhet el nyár görögdinnye nélkül: finom, egészséges és kiváló szomjoltó. Lássuk, az ízén kívül miért érdemes dinnyét enni! A nyár egyik legfinomabb és legegészségesebb antioxidáns csemegéje a görögdinnye. Íze és egészségmegőrző tulajdonságai miatt több ezer éve kedvelt zöldség.

Hűsítő vitaminbomba

Magas nyomelem- és ásványianyag-tartalma miatt, a görögdinnye igazán értékes antioxidáns: bőségesen tartalmaz C-és B-vitamint, így miközben élvezzük az ízeket, vitaminokkal is ellátjuk szervezetünket.

Óvja a szívet

A görögdinnye vértisztító hatású, segít az erekben, artériákban található lerakódások feloldásában, így javítja a vérkeringést, óvja szívünk egészségét és segít a túlsúllyal küzdők magas vérnyomását kordában tartani.

Nyári felfrissülés

Már az ókori Egyiptomban is ismerték egészségmegőrző, antioxidáns hatásait és olyannyira nagy becsben tartották, hogy a fáraók sírjába élelemként helyezték el a túlvilágra. Mivel a görögdinnye 95%-a víz, vonalainkat sem veszélyezteti, finom csemege és remek szomjoltó is egyben.

Terhesség idején

A görögdinnye folsav, cink, kalcium, kálium és vas tartalma is kiemelkedő, így a nők szervezetére, különösen várandósság idején kifejezetten jótékonyan hat.

Édes méregtelenítő

Az egyik legjobb és leghatásosabb nyári antioxidáns és méregtelenítő a görögdinnye. Kiváló vízhajtó és magas rosttartalma miatt remek salaktalanító. A görögdinnye segíti az emésztést és a káros anyagok távozását, így a méregtelenítő program és a lúgosítás során is bátran fogyaszthatjuk.

Gyógyír ízületi problémákra

A görögdinnyét a népgyógyászatban megfázásra és ízületi fájdalmak gyógyítására is használták és használják. Segít az ízületi bántalmak enyhítésében, akár elfogyasztjuk, akár borogatásként alkalmazzuk.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!