head

Ön is be van savanyodva?

Ön is be van savanyodva?
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Az egészséges életmód nélkülözhetetlen eleme a mozgás. De nem árt tudnunk, hogy a sportolásnak jelentős savasító hatása van, így különösen fontos, hogy a rendszeres mozgás mellett gondot fordítsunk a lúgosításra!

A sport és a savas kémhatás

Amikor sportolunk, izmainkban tejsav termelődik, ami a mai táplálkozási szokásokkal és életmóddal társítva hozzájárulhat szervezetünk elsavasodásához. A rengeteg tartósítószerrel kezelt élelmiszer, a mesterséges adalékanyagok, a sok stressz, a túlzott húsfogyasztás együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlya felboruljon.

Ha szervezetünk már nem győzi a többlet sav kiválasztását, egyik megoldásként a savak egy részét a sejtek közötti térbe, a kötőszövetekbe tereli, vagy a csontok bázis tartalékát mozgósítja a kiválasztáshoz. Ettől később ízületi bántalmak alakulhatnak ki és csontjaink elgyengüléséhez is vezethet.

Diéta idején is lúgosítás

Ha a sport mellett még diétázunk is és a fogyókúra alatt valóban a zsírszövetből veszítettünk, a savtermelődés fokozottabb lehet. A bázikus élelmiszereket tartalmazó ételek fogyasztása ebben az esetben is rendkívül fontos: együnk minél több nyers, nyomelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, lúgosító hatású zöldséget, gyümölcsöt.

Ezzel párhuzamosan, igyekezzünk kevesebb húst magunkhoz venni és az sem árt, ha a citromos vizet a mindennapjaink részévé tesszük. Jó tudnunk azonban, hogy még a bio zöldségek fogyasztása sem hozhat teljes megoldást, így ha tehetjük, válasszunk egy megbízható, lúgosító hatású táplálékkiegészítőt!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!