head

Rosszkedv ellen is segít lúgosítás

A lúgosítás nem egy csodamódszer, de mindenképpen hatékony segítség
A lúgosítás nem egy csodamódszer, de mindenképpen hatékony segítség
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Szuperélelmiszerek

Süt a nap, ön mégis száját lebiggyesztve jár-kel? Ha depresszív, és a búskomor hangulatnak nincs különösebb oka, akkor ne várjon tovább, lúgosítson. Hogyan segít a lúgosítás?

Az elsavasodott szervezet számos egészségügyi probléma melegágya lehet. Bélproblémák, emésztési zavarok, reflux, hasmenés, szorulás, ízületi bántalmak, depresszió – csak néhány azon tünetek közül, amelyeket a sav-bázis egyensúlyának felborulása okozhat. A lúgosítás segíthet megszüntetni mindezeket.

Lúgosítás házilag

Természetesen minden az elhatározással kezdődik, de a végeredmény érdekében érdemes rászánnia magát néhány változtatásra! Hagyja el a fehér lisztet, a cukrot, a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó félkész ételeket, és forduljon a természetes összetevők felé.

Egyen sok zöld színű zöldséget, gyümölcsöt, savanyú káposztát, szóját, csírákat, zöldárpát és búzafüvet, a rejtett cukrokat tartalmazó ízesített joghurtokat, felvágottakat pedig hagyja el! Igyon friss zöldség- és gyümölcsleveket, citromos vizet, és figyeljen arra, hogy a light feliratú termékek többségében rengeteg mesterséges anyag található, ezért inkább hanyagolja őket.

Az étrendjét egészítse ki egy lúgosító kúrával is, így biztos lehet abban, hogy szervezete minden szükséges vitamint és nyomelemet megkap.

A leghatékonyabb lúgosítók közé tartozik a paradicsom, a káposzta, a sárgarépa, a karfiol, a spárga, a cékla, továbbá a brokkoli, a kelbimbó, az uborka, hagyma, a paprika, a tökfélék, a spenót és a cukkini. Ezeket elsősorban nyersen fogyasszuk, főtt ételeinket kevésé sózzuk. A közhiedelemmel ellentétben remekül lúgosít a citrom, a lime, a grapefruit is. Iktassuk ki a savasító alkoholt, a kávét, a szénsavas italokat, a befőtteket és lekvárokat, az ecetes savanyúságokat. Fogyasszunk sok folyadékot, elsősorban friss zöldség- és gyümölcsleveket, gyógyteákat, és szénsavmentes ásványvizet.
A lúgosítás citrommal is történhet.

Lúgosítás hatása

A lúgosítás eredményeként jó eséllyel számolhat azzal, hogy az ételek kevésbé fognak puffadást okozni, az emésztése egészségesebb lesz, az ízületi bántalmai is enyhülhetnek, ami kihatással lehet a közérzetére is, és több kedve lesz kimozdulni. A lúgosítás nem egy csodamódszer, de mindenképpen hatékony segítség a fáradtság és a depresszív hangulat leküzdésében.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!