head

Háborog a gyomra? Ezért fontos a lúgosítás!

Háborog a gyomra? Ezért fontos a lúgosítás!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Sokat hallani arról milyen fontos, hogy a szervezetünk sav-bázis egyensúlya meglegyen. De mi történik, ha ez az egyensúly felborul?

Ha a rohanó életmódunk miatt nem fordítunk elég figyelmet az étkezésünkre, ha a reggelink kimerül a kávéban és a cigarettában, és az ebéd helyett sokszor a stressz tölti meg a gyomrunkat, akkor az elsavasodás fájdalmas és rögös útjára léptünk. Ha szervezetünk elsavasodik, a legkülönfélébb tünetekkel jelezheti számunkra az ízületi gyulladástól kezdve, a refluxon át a különféle emésztési problémákig. Ráadásul bőrünk sem titkolja, ha beleinkben nincs harmónia: fakó színnel és pattanások formájában próbálja tudtunkra adni, hogy itt a lúgosítás ideje.

Savanyú, mégis lúgosít

Az ételek íze ne tévesszen meg senkit! Attól, hogy valami savanyú, nem jelenti azt, hogy savasító hatása van. Egyes savanyú élelmiszerek kiváló bázisképző hatással rendelkeznek, miközben az ízlelőbimbóinknak édes cukor hatására mégis sav termelődik. Remek példa erre a citrom, a savanyú káposzta, vagy a savanyú uborka. Igaz, az uborka nyersen, magában, vagy salátaként fogyasztva is lúgosít, de ha a savanyú uborkát választjuk egy húsos menü mellé, ellensúlyozhatjuk a hús savtermelő hatását. Mivel az uborka magas káliumtartalommal rendelkezik, segíti a szervezet méregtelenítő folyamatait is és serkenti a vesék működését is.

Ha nincs arra lehetőségünk, hogy megválogassuk étkezéseink összetevőit, a legjobb megoldás, ha választunk egy komplett lúgosító kúrát, hogy minden, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, így már az idő szűke sem lehet kifogásunk.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!