head

Búzafűlé: nem csodaszer, de csodálatos hatású!

A búzafűlé egészségvédő tulajdonságai figyelemreméltók
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Szuperélelmiszerek

A búzafűlé nagyszerű vitamin- és ásványianyag-forrás, amiben a búzafű hatóanyagai koncentráltan vannak jelen. Amellett, hogy növeli a szervezet energiaszintjét, erősíti az immunrendszert, ráadásul megóv a rákkeltő anyagoktól. Ez a zöld nedű akkor is hatékony, ha elfogyasztjuk, de akkor is, ha külsőleg használjuk.

Már napi egy pohár magas enzim és fehérjetartalmú búzafűlé is elegendő ahhoz, hogy szervezetünket felvértezzük a betegségek és a fáradtság ellen, megszűnjenek az emésztési problémáink, sőt a benne rejlő lipáz (zsírbontó enzim) a fogyást is elősegíti. Nem mellesleg ez az ital roboráló hatású, ezért támogatja lábadozó betegek gyógyulását.

Mi van a búzafűlében?

Mivel a búzafűben emészthetetlen cellulóz van, ha megennénk, nem juthatnánk hozzá az értékes hatóanyagaihoz, csak a levét kipréselve. A friss búzafűlé tápanyagtartalma kiemelkedő, nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat. Gazdag antioxidáns A-, C-, E- és B-vitaminokban, cinkben, magnéziumban, rézben, vasban és aminosavakban. Ez a zöld nedű csaknem húszféle aminosavat, emellett enzimeket és klorofillt rejt magában, a búzafűlé fogyasztásával fogyasztásával a vegánok is megelőzhetik, illetve megszüntethetik a szervezetükben kialakuló B12-vitamin-hiányt.

Búzafűlé hatása

Mivel a búzafűlében található klorofill az aktív oxigénhordozó szerepét tölti be és serkenti a vörösvérsejtek termelődését, a klorofill révén oxigénnel dúsított vér hozzájárul a szervezet méregtelenítő folyamatainak felgyorsításához. Jótékonyan hat a vérnyomásra és az idegrendszerre, jó álmatlanság, idegesség és fáradtság, enyhe hashajtóként pedig a székrekedés ellen. A búzafűlé nagy segítséget jelent a méregtelenítés hatékony elvégzésében: összetevőinek hála tisztítja a vért, a májat, az epét, a vastagbelet, a vizeletkiválasztó rendszert, de a tüdőt is megszabadítja a káros anyagoktól. És, ha mindez nem lenne elég indok a fogyasztására, a búzafű préselt leve külsőleg is használható. A bele mártott vatta, bőrre helyezve enyhíti a rovarcsípés okozta viszkető érzést, tisztítja a pattanásos arcbőrt, gyorsítja az ekcéma gyógyulását. Az italban rejlő antioxidánsok harcolnak a szabad gyökök káros hatásaival szemben, így óvva meg bennünket a betegségektől, a gyulladásoktól, az idő előtti öregedéstől és a ráktól.  

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!