head

Pattanás kezelése: ártalmas tévhitek és hatékony praktikák

Pattanás kezelés | Tények és tévhitek
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Szebb haj és bőr, pattanások

A fogkrém valóban jó a pattanás ellen? És a zúzott Aspirin tényleg segít elmulasztani az éktelenkedő piros pöttyöket? A pattanás elleni házi praktikák néha ártalmasabbak lehetnek, mint gondolná! Ezeket tegye, és ne tegye, ha pattanása van!

A pattanást okozhatja a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás során felhalmozódott méreganyagok, a bőr nem megfelelő ápolása, de a szennyezett levegő, és bizonyos betegségek jele is lehet. Egészséges életmóddal, méregtelenítéssel, tisztító kúrával sokat javíthat bőre állapotán, de az alábbi szabályokat érdemes betartani, mielőtt belekezd a nagy pattanás elleni hadjáratba!

Jegelje!

Tegyen jeges borogatást a pattanásra! Csavarjon egy tiszta pamut ruhába jeget, és tegye a pattanásra - ezt a műveletet naponta többször is megismételheti. Arra kell csak ügyelni, hogy 1 percnél tovább ne legyen a bőrön a jég, mert irritációt válthat ki.

Ne nyomkodja!

Amikor a pattanás közepe fehér, és ingerenciát érez arra, hogy eltüntesse, vagyis kinyomja, legyen erős, és ne tegye! Akármilyen nagy a kísértés, álljon ellen, mert ha nyomkodja a pattanást, az meghosszabbíthatja a gyógyulás időszakát, és növelheti a fertőzés kockázatát, tehát még nagyobb, és még csúnyább lehet a pattanás.

Használjon kénes krémet!

Válasszon olyan krémeket, amelyek tartalmaznak ként, ugyanis a kén hozzájárulhat a gyorsabb gyógyulási folyamathoz. Csodát és azonnali eredményt ne várjon, de ha kitartóan használja, bőre tisztábba és szebb lehet. Fontos: ha bőre érzékeny, és a pattanások nem csak alkalmi látogatók, hanem állandó társai, akkor keressen fel egy bőrgyógyászt, mert a kén önmagában nem megoldás a bőrproblémákra.

Felejtse el a fogkrémet!

A fogkrémet hagyja meg a fogápolásra, és ne használja pattanások kezelésére! Lehet, hogy bizonyos esetekben némely fogkrém a szárító hatása miatt segíthet, de összességében több kockázatot jelent a bőrére nézve, mint gondolná. Nem mindegy, hogy a fogkrém milyen összetevőket tartalmaz, például a fehérítő fogpaszták allergiás reakciókat is okozhatnak.

Méregtelenítsen

Attól függően, hogy mi okozza a pattanást, a méregtelenítés is segíthet abban, hogy bőre szebb legyen. Ha az utóbbi időben nem figyelt az étkezésre, válogatás nélkül falatozott, és nem vetette meg a gyorséttermeket sem, akkor nagy az esély arra, hogy a felhalmozódott méreganyagok miatt, a bőre nem makulátlan. Egy méregtelenítő kúra sokat javíthat a helyzeten, remek pattanás elleni módszer, ráadásul az emésztése, és immunrendszere is meghálálja a törődést.

Hagyja az Aspirint!

Ne dőljön be az olyan házi praktikákat felsoroló listáknak, amik között a zúzott Aspirin paszta is szerepel! Az Aspirin tartalmaz szalicilsavat, ami jó a pattanásokra, de csak a bőrápolási termékekben. Egyéb esetben bőrirritációt válthat ki.

Ecseteljen teafaolajjal!

A teafaolaj ismert fertőtlenítő, baktériumölő hatásáról, így a pattanások kezelésében is segítségül hívhatja. Mindig higított formában használja egyfajta ecsetelőként, de először egy kisebb bőrfelületen próbálja ki, hogy lássa, nem érzékeny-e a bőre az olajra.

Használjon zöld korrektort!

Ha fontos eseményre hivatalos, vagy egyszerűen csak nem akarja tudatni a világgal, hogy pattanása van, válasszon zöld színű, antibakteriális hatású korrektort! A zöld szín segít ellensúlyozni a gyulladástól piros pattanás színét, miközben a fertőzésektől sem kell tartania.

Forrás:
http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/ss/slideshow-acne-cover-ups

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!