head

Bőrápolás belülről? Együnk szuperélelmiszereket!

Bőrápolás belülről? Együnk szuperélelmiszereket!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szebb haj és bőr, pattanások

Szuperélelmiszernek nevezzük azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, gombákat és algákat, amelyek kimagaslóan nagy mennyiségben tartalmaznak egészségvédő összetevőket: vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, rostokat és más olyan természetes tápanyagokat, amelyek fenntartják, illetve szükség esetén helyreállítják szervezetünk megfelelő működését. De vajon, melyik szuperélelmiszert válasszuk, ha bőrünk ápolásáról van szó?

A szuperélelmiszerek különlegessége, hogy tartalmazzák mindazon anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van. Tulajdonképpen egyfajta természetes medicinák, amelyek ráadásul a hagyományos gyógyszerekkel szemben kulináris értékkel is bírnak. Mivel helyreállítják testünk működését, a szuperélelmiszerek egy része elfogyasztva bőrünk egészségéhez is hozzájárul. Lássuk, melyek a legjobb bőrápoló szuperételek.

Szépség bogyó öregedés ellen

A szuperélelmiszerek közül az egyik leggyakrabban fogyasztott az áfonyához hasonló, igencsak kellemes ízű Acai bogyó. Különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán a „hagyományos” vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és más jótékony összetevők tárháza: olyan egészségvédő anyagokat is tartalmaz, amikkel más gyümölcsök nem rendelkeznek. Az egyik legerősebb antioxidáns növény, erősíti az immunrendszert, védi a szívet, gyógyítja a gyulladásokat, erős méregtelenítő, megköti a rákot okozó szabad gyököket. Antioxidánsainak, aminosavainak és zsírsavainak kombinációja hatékonyan lelassítja a ráncosodást, megfiatalítja, feszesíti és méregteleníti a bőrt, ápolja a körmöket, valamint megszünteti a haj töredezettségét.

Csokoládés kivi

Mivel rengeteg flavonoidot tartalmaz, az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszernek számító, legalább 70 százalékos étcsokoládé kiváló antioxidáns hatásokkal rendelkezik, megvédi a bőrt a gyulladásoktól, lassítja a bőrsejtek öregedését. Hatóanyagai ráadásul a narancsbőr és a ráncok megszüntetésében is segítségünkre lehetnek. Ha még inkább kényeztetni akarjuk a bőrünket, mártogassunk olvasztott étcsokoládéba kivi darabkákat. A kivi ugyanis bővelkedik C-vitaminban és luteinben, amelyek fontos szerepet kapnak a bőr egészségének megőrzésében.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!