head

Argán olaj: a bőr és a haj varázsszere

Argán olaj: a bőr és a haj varázsszere
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szebb haj és bőr, pattanások

A ránctalanító és feszesítő hatás, a magas fokú hidratálás csak néhány az argán olaj jótékony ismérvei közül. Antibakteriális tulajdonságának köszönhetően gyulladáscsökkentő és pattanásűző erővel is bír.
A világ egyik legősibb fája, ma már főként csak Marokkóban terem és akár 200 évig is elél. Értékét ritkasága és az olaj nehéz kivonási eljárása is emeli: 100 kg mag szükséges 1 liter olaj előállításához.

 Az emberiség öröksége
A folyékony aranynak nevezett, az argán fa magvaiból hidegen sajtolt elixírt kimagasló eredményekkel alkalmazzák a kozmetikai iparban és a gyógyászatban egyaránt. A stressz, a dohányzás, a túlzott szénhidrátbevitel, a környezetszennyezés kiszáríthatja a bőrt és korai öregedéséhez vezethet. A vitamin és - vízhiányos bőr könnyen elveszíti textúráját és fakóvá, egészségtelenné válik.

Az argán olaj magas E-vitamin tartalmának köszönhetően felerősíti a vízmegkötő képességet, így a száraz, kirepedezett bőrnek megnyugvást ad. Testápolók összetevőjeként eredményesen enyhíti a cellulit tüneteit, halványítja a stírákat. Véd a káros napsugárzástól, elősegíti a hegek és sérülések gyógyulását.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!