head

Hasmenés és étvágytalanság – Ha a gyerek bélflóra egyensúlya felborul

Ezért fontos a gyerekek bélflóraegyensúlya –Így erősítse a kicsik immunrendszerét!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Probiotikumok

Mi történik, ha gyerekek bélflóra egyensúlya felborul? Hogyan állítható helyre az egészséges bélflóra? Szülőként mi is sokat segíthetünk ebben! A fertőzéses megbetegedéseket, vagy antibiotikumkúrát a gyerekek bélflóra egyensúlya könnyen megsínyli, és hasmenés, puffadás,valamintétvágytalanság jelezheti a problémát.

Miért fontos az egészséges bélflóra?

Probiotikumoknak nevezzük azokat az élőmikroorganizmusokat, amelyek a bélflórára pozitív hatást fejtenek ki. Ezek a jótékony baktériumok étrend-kiegészítők segítségével is pótolhatók, a szervezetbe jutvaszaporodásnak indulnak, és újra beindíthatják a gyerekekbélflórájának egészséges működését. A jól működő bélflóra következménye, hogy az immunrendszer megerősödik, helyreáll az emésztés, miközben a káros baktériumok megtelepedését,elszaporodását megakadályozza. Idővel kevesebb lesz a toxinok termelődése, és a gyerekek bélflóra egyensúlyának egyenes következménye lehet, hogy az immunrendszere is új erőre kap. A gyerekek bélflóra egyensúlyának helyreállítása során hatékony, azonban kíméletes megoldásra van szükségünk, ugyanis a kicsik szervezet rendkívül érzékeny. Az egyik legismertebb probiotikum a natúr joghurt: ha gyermekünknek natúr élőflórás joghurtot adunk, a probiotikumokban gazdag tejtermék fogyasztása ugyan hozzájárulhat a bélflóra egészségéhez, azonban a teljes regenerálást csak akkor lenne képes elvégezni, ha naponta nagy mennyiségben juttatnánk a szervezetbe.

Mire figyeljünk a gyerekek bélflórájának erősítésénél?

Mindig gondosan válogassuk meg, hogy milyen ételt teszünk le gyerekünk elé az asztalra, és mit nassolhat az étkezések között. A jó baktériumok, vagyis a probiotikumok az egészséges életvitel feltételei, amik segítik a tápanyagok feldolgozását, és erősítik az immunrendszert. Ahhoz, hogy a probiotikumok szaporodni tudjanak és előnyös hatásukat hosszú távon is ki tudják fejteni, ügyeljünk az étkezés során a prebiotikumokra is. Azon növényi rostok, amelyek számunkra emészthetetlenek, a jó baktériumok részére az elsődleges tápanyagforrások. Ezeket a növényi rostokat prebiotikumok bevitelével biztosíthatjuk, azonban, ha gyermekünk nem rajong a zöldségekért, nincs egyszerű dolgunk. Az egyik legismertebb és leghatékonyabb prebiotikum a FOS, vagyis a frukto-oligoszacharid, amely nem mindig található meg elegendő mennyiségben a táplálékban. Ennek pótlására válasszunk olyan 100%-ban természetes, kifejezetten gyerekeknek kifejlesztett készítményt, amely 10-néltöbb probiotikus baktériumfajt, és FOS-t is tartalmaz, így segítheti a probiotikumok szaporodását és a gyerekekbélflóra egyensúlyának fenntartását. Megkönnyíthetjük saját és gyerekünk életét, ha olyan készítményt választunk, aminek íze a gyerekekek számára is kellemes.

Forrás:
https://www.webmd.com/digestive-disorders/what-your-gut-bacteria-say-your-health#1

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!